Grid star
punguta cu doi bani

Plata cu cardul in institutiile publice

Institutiile publice nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu sina sau orice alte obiecte de papetarie pentru furnizarea unui serviciu public si vor fi obligate sa ofere metode alternative de plata, precum plata cu cardul sau online.


Potrivit legii adoptate de Parlament, cetatenii nu vor mai fi obligati sa furnizeze copii legalizate ale actelor, acestea urmand sa fie atestate ca fiind conforme de catre functionar.
De asemenea, potrivit deputatului PNL Ionut Stroe, institutiile publice vor pune gratuit la dispozitia cetatenilor formularele tipizate, atat in format fizic, cat si electronic si vor fi obligate sa accepte documentele care au fost semnate electronic. Totodata, institutiile care solicită copii pe hartie vor achita costurile fotocopierii acestora. In plus, comunicarea cu cetatenii prin mijloace electronice, acolo unde se poate, va inlocui mersul la ghiseu.
Legea pentru simplificarea procedurilor administratiei publice a fost votata de Camera Deputatilor, ca for decizional si va intra in vigoare in 180 de zile.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani