Grid star
antreprenoriat

POMICULTORII LA MANA ANGROSISTILOR – Omul de afaceri Jean Valvis avertizeaza asupra unei crude realitati: “Nu vreau sa fiu la mana angrosistului care intra in curte si imi impune un pret”

Omul de afaceri Jean Valvis, presedintele Valvis Holding (foto) , a declarat la editia a III-a a Forumului FoodIntel, care s-a desfasurat la Institutul de Cercetare Pomicola din Maracineni – Pitesti, ca inca se gandeste daca isi va planta cu pomi fructiferi cele 500 de hectare de teren pe care le detine la Samburesti, intrucat in lipsa unor capacitati de prelucrare a fructelor, astfel incat sa se realizeze un produs finit, orice cultivator se afla la mana angrosistului, care ii impune pretul.

“Realitatea Romaniei o cunoasteti cu totii... Nu vreau sa fiu la mana angrosistului care intra in curte si care imi impune un pret. Ma gandesc la organizarea verticala a acestei replantari si produsul pe care il voi obtine sa poata fi valorificat superior, cu valoare adaugata.

Va vizitez inainte sa iau decizia...

Important este sa tragi maximul de beneficiu din aceasta activitate. Si daca esti captiv la curte, daca nu ai o piata cu depozite, daca nu poti sa iesi la un alt moment al anotimpului, deci daca esti captiv, mai bine nu-l faci. Vreau sa fac productie, dar aceasta dorinta este clar legata de posibilitatea mea de a ajunge la un brand, de a vinde in final nu numai materie prima, in vrac, dar de a vinde o incredere de calitate, o valoare adaugata. Un element diferentiator de ceea ce exista astazi in piata. In doua vorbe, de a face o marca, brandul. De a identifica care este sectorul la care am spatiul sa vand un element diferentiator. Toata viata mea, stimate domnule Coman (n.n. - Mihai Coman, directorul general al ICDP Pitesti - Maracineni), am construit-o pe acest principiu: sa fiu unul dintre primii, sa fie un spatiu mai usor, sa nu ma lupt cu preturile la consumatorul final. Sa nu fie un razboi al preturilor, al costurilor. Pretul de vanzare nu-l avem... si daca este un sector care deja exista, sa pot identifica un element care sa-l diferentieze si sa pot construi un brand.”

Jean Valvis este fondatorul brandurilor Aqua Carpatica (ape minerale) si Domeniile Samburesti (vinuri).

Problema ridicata de omul de afaceri Jean Valvis este una frecvent intalnita in multe sectoare agricole, unde desi fermierii produc cantitati insemnate de fructe si legume, sunt nevoiti sa-si vanda marfa la preturi de nimic angrosistilor, intrucat nu detin capacitati de depozitare si fabrici de procesare, prin care sa realizeze produse finite, care sa se vanda in final la un pret care sa faca rentabile aceste sectoare de activitate.

La eveniment au mai participat: Bogdan Popovici de la Food Intel Forum (organizatorul evenimentului), Mihai Coman directorul general al ICDP Pitesti – Maracineni, Bogdan Zainea director general NetAfim, Valeriu Tabara presedinte ASAS, Camelia Sucu fondator ClassIn, avocatul Gabriel Biris fondator al Casei de Avocatura Biris Goran, deputatul Varujan Pambuccian, Bogdan Alexandrescu manager Divizia Agro Patria Bank, Emil Dumitru secretar de stat la Ministerul Agriculturii etc.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani