Grid star
antreprenoriat

500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU HORECA – Cand se dau banii

Comisia Europeana a aprobat o schema romaneasca in valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menita sa sprijine intreprinderile care isi desfasoara activitatea in domeniul turismului, al cazarii si al serviciilor alimentare, precum si agentiile de turism, in contextul epidemiei de coronavirus. Ajutorul va fi acordat cel tarziu la 31 decembrie 2021.

Subventii directe

Masura a fost aprobata in temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public, sub forma de subventii directe, va acoperi pana la 20 % din pierderile de venituri (sau, in cazul anumitor agentii de turism care aplica un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a inregistrat intre 1 ianuarie si 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeasi perioada din 2019.

Nevoia de lichiditati

Masura urmareste sa ajute beneficiarii sa isi acopere nevoile de lichiditati si sa isi continue activitatile in timpul si ulterior pandemiei. Comisia a constatat ca schema romaneasca respecta conditiile prevazute in cadrul temporar.
In special, (i) sprijinul nu va depasi 1,8 milioane EUR per beneficiar, astfel cum se prevede in cadrul temporar, si (ii) ajutorul va fi acordat cel tarziu la 31 decembrie 2021.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani