Grid star
antreprenoriat

ROMANIA FUNCTIONEAZA - Platforma de comunicare care are ca obiectiv promovarea afacerilor si produselor premium

Laptaria cu Caimac, Statiunea Valea Calugareasca si Jidvei – intr-un workshop de elita – 20 de participanti distantati fizic pregatesc FoodIntelForum Editia a IV-a 2021, care promoveaza produse si servicii de exceptie, scrie foodbiz.ro.

In parteneriat cu FoodIntelFoum Editia a IV a, se lanseaza Romania Functioneaza, o platforma de comunicare care are ca obiectiv promovarea afacerilor si produselor premium de orice fel in contextul actual extrem de dificil. Vorbim despre antreprenori de succes si branduri de notorietate, “premiantii” zilei.
“Indiferent de crize si pandemie, economia, incet sau repede, merge mai departe prin proiecte de business care Functioneaza” spune Bogdan Popovici, initiatorul proiectului.


Iata materialul publicat de foodbiz.ro

Trebuie sa descoperim oameni si afaceri noi, care transforma dificultatile generate de pandemie intr-o oportunitate si nu o piedica, oameni pentru care nu exista cuvantul nu se poate. Iar intr-o economie de piata, in care motto-ul zilei este “scapa cine poate”, Romania Functioneaza se impune.

Sunt alaturi de noi Nicusor Serban, fermierul care detine una dintre cele mai moderne ferme de vaci din Romania, si ginerele sau, Adrian Cocan, cel care a dus afacerea familiei la nivelul urmator – procesare. Producatorii romani isi doresc ca valoarea si calitatea produselor sa stabileasca locul in piata si nu interesele si aranjamentele de tot felul.

Vrem sa punem accentul pe ceea ce functioneaza si functioneaza bine in Romania”, declara Dinu Dinulescu – FoodIntelForum, moderatorul evenimentului.

Agricultura

Romania are nevoie de exemple pozitive, iar daca agricultura merge bine, siguranta si securitatea tuturor se consolideaza.

“Toti avem nevoie de exemple pozitive si de opinii, mai ales ca in prezent putem spune cu gura plina ca Romania functioneaza. Din pacate, criza sanitara se prelungeste si asta implica si restrictii, unele de inteles, altele mai putin. Vom vedea ce va fi, lucruri bune anul are, avem deja un inceput bun de an, apa in sol, cum spunea Nicusor Serban, semne bune pentru agricultura. Daca agricultura merge si restul ar trebui sa functioneze din ce in ce mai bine”, afirma Gabriel Biris, partener fondator Casa de Avocatura Biris-Goran, unul dintre partenerii traditionali ai FoodIntelForum.

Razvan Teodorescu, rectorul USAMV Bucuresti completeaza cu intensitate:

“Traim niste momente mai complicate, dar vrem sa le depasim. Vrem sa atragem si din fericire atragem studenti in continuare. In alte domenii de activitate numarul de studentilor scade, la noi este in crestere usoara. Ne bucuram, aceasta inseamna ca Romania Functioneaza si are nevoie de specialisti. Fara specialisti o sa fie mai greu sa facem ca Romania sa functioneze. Indemnul meu din partea academica este sa ne asezam toti la o masa, sa ne gandim care este abordarea cea mai corecta si impreuna sa facem ca dezvoltarea de business din Romania sa aduca plusvaloare pentru noi toti.”

De ce are nevoie business-ul sa functioneze? De incredere, de predictibilitate si de stabilitate

“Daca rolul unui om politic este acela de a genera incredere, predictibilitate si stabilitate pentru cei carora li se adreseaza, atunci datoria lui este implinita… pornind de la exemplul cu oameni premiati din diferite domenii… si in sfera politicii este nevoie de oameni care prin educatie si comportament sa se ridice la nivelul asteptarilor“ declara Adrian Chesnoiu, presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, incantat de nivelul ridicat al discutiilor.

Workshop-ul continua cu un dialog plin de scantei intre Petre Roman, Membru – World Leadership Alliance Club de Madrid si Octavian Radu – Antreprenor Diverta.

“Unpredictibility” in “My Way”, este un moment inedit, plin de culoare, mai ales ca cei doi autori, unul politician de anvergura internationala, celalat un antreprenor calit, trecut prin mai multe business-uri de succes, se provoaca reciproc.

Petre Roman despre cartea lui Octavian Radu – “My way”:


“Am inceput sa o citesc cu un interes oarecare si va marturisesc ca am continuat sa citesc cu un interes crescand pana cand cartea pur si simplu m-a prins. Ocavian Radu, autorul ei este un om de afaceri de mare succes, inclusiv in agribusiness. Aceste povestiri autografice sunt de fapt o confesiune pe care Octavian a simtit nevoia sa o faca. Invatam multe despre cum se fac lucrurile, din aceasta carte”.

Octavian Radu despre cartea lui Petre Roman – “Nepravazut si decizie”:
“Eu iubesc cartile. Cred in a citi lent, in a te opri, a reflecta si vreau sa spun ca sunt nenumarate pasaje in cartea lui Petre Roman care te indeamna sa faci acest lucru. Exista un numar mare de citate care nu sunt aruncate asa la intamplare, sunt foarte bine alese si ajuta exact intelegerea a ceea ce urmeaza sa descrie, adica sa exemplifice cu situatii concrete”.
Workshop-ul continua cu o analiza si validare de produse autentice romanesti  – branzeturile exceptionale de la Laptaria cu Caimac, alaturi de vinurile de la Jidvei si Statiunea Valea Calugareasca (ASAS) in aerul proaspat si rarefiat de la Terasa The Grill.

Expunerea pertinenta si la obiect a lui Valeriu Tabara, presedintele ASAS, reanima discutiile completate de interventiile incisive ale H.E. Salah El-Sadek, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt.
 
FoodIntelFoum Editia a IV-a 2021, cel mai mare si important eveniment international al primaverii din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa, va avea loc in perioada 27 aprilie – 3 iunie 2021.
Conferintele desfasurate pe parcursul acestui eveniment vor aborda probleme legate de managementul apei in agricultura, asigurarea culturilor, invatamantul agricol, finantare, urgan tehnologic etc.
Forumul este organizat in parteneriat cu: Academia de Studii Economice Bucuresti, #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, Kaufland, AgriSo, CEC Bank, HORA, USAMV, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, LumeaBanilor, Infrapress, TVR International, Agrostandard si Economistul.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani