Grid star
antreprenoriat

AFACERILE CU MASINI INFLORESC – Ce se intampla cu serviciile prestate populatiei (Document)

In luna septembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna august 2022, atat ca serie bruta cu 8,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei in luna septembrie 2022 fata de luna august 2022, a scazut, atat ca serie bruta cu 15,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,7%. Fata de luna septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in luna septembrie 2022, atat ca serie bruta cu 10,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,1%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna septembrie 2021, a crescut, in luna septembrie 2022, atat ca serie bruta cu 6,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,6%.
In perioada ianuarie-septembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2021, atat ca serie bruta cu 4,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,4%.
In perioada ianuarie-septembrie.2022, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de aceeasi perioada din 2021, atat ca serie bruta cu 26,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 30,9%.

Septembrie 2022 comparativ cu august 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 8,9%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+13,6%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+4,7%).
Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 13,5%. Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 1,1%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna septembrie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 15,5%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-19,7%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-8,6%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-6,1%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,6%).
Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au crescut cu 1,2%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 2,7%.

Septembrie 2022 comparativ cu septembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, a inregistrat o crestere cu 10,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+15,3%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,1%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,5%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+1,3%).
Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022, a inregistrat o crestere cu 9,1% fata de luna septembrie 2021.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna septembrie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu luna septembrie 2021, datorita cresterilor inregistrate la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+27,5%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+22,6%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+12,3%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+5,6%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+4,7%). Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022 a crescut cu 13,6%, comparativ cu luna septembrie 2021.

2022 vs 2021

In perioada ianuarie-septembrie 2022 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 4,6%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+6,6%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comertul cu autovehicule (+4,4%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,2%).
In perioada ianuarie-septembrie.2022 comparativ cu perioada similara din.2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,4%.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada ianuarie-septembrie 2022 a inregistrat o cifra de afaceri cu 26,7% mai mare comparativ cu aceeasi perioada din 2021 influentata de cresterea cifrei de afaceri la: activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+36,3%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+28,4%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+23,5%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+21,6%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+20,1%). Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada ianuarie-septembrie.2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 30,9% mai mare comparativ cu 2021.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani