Grid star
antreprenoriat

PREMIERUL PNL II CEARTA PE ROMANI – Mesajul transmis HORECA

Premierul Florin Citu a anuntat, raspunzand la intrebarea unui jurnalist daca va da curs solicitarii Horeca ca barurile, restaurantele, sa ramana dechise daca se depaseste 3 cazuri de infectare cu Covid la mia de locuitori, ca nu ia in calcul o astfel de varianta.
Citu acuza ca foarte multi dintre cetateni s-au relaxat, ca nu se mai poarta masca in spatiul public, "si acum platim pretul acestei relaxari premature”.

Iata raspunsul lui Florin Citu:

Reporter:

"Rata de infectare, domnule premier, se apropie de 3 cazuri la mia de locuitori. Stim ca aveti solicitari din partea celor din HoReCa din zona Bucurestiului sa se schimbe acest prag astfel incat activitatea economica sa ramana redeschisa. Daca luati in calcul o asemenea schimbare pentru Capitala?".

Florin Citu:

"Nu iau in calcul asa ceva. In acest moment…atunci cand am relaxat conditiile, am spus foarte clar ca depinde doar de noi sa ramanem cu numarul de persoane infectate scazut, sub 3 la mie.
Am vazut ca foarte multi dintre cetateni s-au relaxat, nu se mai poarta masca in spatiul public si acum platim pretul acestei relaxari premature. Repet de fiecare data, cand am ocazia: daca vrem sa ramana deschise si restaurante si alte activitati economice, trebuie sa pastram exact aceste conditii: in spatiul public sa purtam masca, distantare sociala, dezinfectant.
Stiti foarte bine ca au fost foarte multe cazuri in care politia a venit si a dat amenda. In cluburi, de exemplu, a dat amenda 6.000 de lei, iar la cateva zile acelasi club avea aceasi problema. Atat timp cat nu respectam aceste minime conditii pe care le avem, nu putem sa vorbim de alte masuri. Trebuie intai sa respectam ceea ce avem si apoi vom vorbi si de alte masuri”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani