Grid star
antreprenoriat

ECONOMIA ROMANIEI – Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei. Iata ce s-a intamplat in 2021 (Document)

In luna noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna octombrie 2021 ca serie bruta cu 0,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,8%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de luna octombrie 2021 ca serie bruta cu 3,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,6%.


Fata de luna noiembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 15,0%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,5%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna noiembrie 2020, a crescut atat ca serie bruta cu 86,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 97,7%.
In perioada ianuarie-noiebrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2020, atat ca serie bruta cu 24,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 23,6%.

In perioada ianuarie-noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de perioada similara din 202, atat ca serie bruta cu 42,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 40,6%.

Noiembrie 2021 comparativ cu octombrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,4%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+5,5%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+4,5%) si la comertul cu autovehicule (+0,5%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a scazut cu 1,9%. Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,8%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2021, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 3,0%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-17,3%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (-4,9%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,1%). Cresteri au inregistrat: activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1,9%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+0,6%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 1,6%.

Noiembrie 2021 comparativ cu noiembrie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, a inregistrat o crestere cu 15,0%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+33,1%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+16,6%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+15,4%) si la comertul cu autovehicule (+13,2%). Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021, a inregistrat o crestere cu 13,5% fata de luna noiembrie 2020.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2021, a inregistrat o cifra de afaceri cu 86,3% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2020, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+256,0%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+130,4%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+64,4%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+17,4%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 8,8%.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021 a crescut cu 97,7%, comparativ cu luna noiembrie 2020.

Perioada ianuarie-noiembrie 2021 comparativ cu perioada similara din 2020

In perioada ianuarie-noiembrie 2021 comparativ cu perioada similara din 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 24,7%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+39,5%), comertul cu autovehicule (+26,6%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+22,1%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+19,9%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 23,6%. Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada ianuarie-noiembrie 2021 inregistrat o cifra de afaceri cu 42,1% mai mare comparativ cu perioada similara a lui 2020, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: activitatile hotelurilor si restaurantelor (+44,5%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+42,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+33,0%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+29,1%) si activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+28,6%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani