Grid star
antreprenoriat

GUVERNUL ORBAN, ACUZAT DE SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE – Avertisment: Executivul PNL va fi dat in judecata. Vedeti cine face anuntul

Incapatanarea guvernului PNL de a mentine restaurantele inchise si dupa 15 iunie s-ar putea sa-l coste scump pe premierul Ludovic Orban.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), condusa de Mohammad Murad a anuntat ca daca restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, va actiona in judecata guvernul lui Ludovic Orban (foto stanga) pentru subminarea economiei nationale.

FPTR precizeaza ca peste 500.000 de romani si-au achizitionat din 15 iunie servicii de cazare in tara cu mese incluse, servicii care nu pot fi onorate in aceste conditii.
Iar intarzierea deschiderii restaurantelor arunca in faliment mai mult de doua treimi dintre hotelurile din tara.

“Daca nu se deschid cel putin restaurantele hotelurilor pe data de 15 iunie, putem sa spunem adio turismului romanesc”, a declarat Mohammad Murad.

Iata anuntul facut de FPTR:

“Patronatele din turism intentioneaza sa actioneze Guvernul in instanta pentru subminarea economiei nationale, daca restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, data incepand cu care peste 500.000 de romani si-au achizitionat deja servicii de cazare in tara, cu mese incluse, care nu pot fi prestate in aceste conditii.

Chiar si o intarziere cu doua saptamani a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune Romania in mare dezavantaj competitiv fata de alte tari din zona, care au ridicat deja aceste restrictii si, in acelasi timp, arunca in faliment mai mult de doua treimi dintre hotelurile din tara.

In ultimele 24 de ore a aparut in mass-media informatia potrivit careia restaurantele nu se vor deschide incepand cu data de 15 iunie, asa cum toata lumea se astepta, tinand cont de scaderea numarului de persoane infectate cu Covid-19.

De altfel, in discursul sau de ieri, in care a vorbit despre masurile care vor fi luate dupa 15 iunie, presedintele Iohannis anuntat deschiderea mall-urilor, insa fara restaurantele din interiorul acestora si fara locurile de joaca, dar nu a spus absolut nimic despre asteptata redeschidere a restaurantelor din hoteluri.

In momentul de fata clientii au acces, incepand cu 1 iunie, doar pe terasele restaurantelor, cu o serie de limitari. In acest context, perspectiva ca restaurantele din hoteluri sa nu se deschida pe data de 15 iunie, in plin sezon estival si dupa trei luni de pauza, a socat intreaga industrie a turismului din Romania.

Daca aceasta decizie a fost luata pe baza unui studiu real, asa cum se afirma, ne intrebam daca tari precum Grecia, Bulgaria sau Turcia nu au facut acest tip de studiu, in conditiile in care ele au ridicat deja restrictiile pentru restaurante:

'Daca nu se deschid cel putin restaurantele hotelurilor pe data de 15 iunie, putem sa spunem adio turismului romanesc, deoarece sunt peste 500.000 de persoane care deja au achizitionat, incepand cu 15 iunie, vacante in Romania ce includ servicii de cazare cu masa, care nu pot fi prestate in aceste conditii. Multe dintre hotelurile din orase, statiuni sau de la munte, nu beneficiaza de terase care sa asigure serviciile pentru toti turistii cazati, motiv pentru care nu isi vor putea desfasura activitatea.

In conditiile in care nu au putut functiona in ultimele trei luni, iar fiecare zi din sezonul care tocmai a inceput e esentiala pentru a minimiza pierderile generate de efectele pandemiei de coronavirus, estimam ca daca nu se deschid restaurantele pe data de 15 iunie si se intarzie cel putin doua saptamani aceasta masura, mai mult de 70% dintre hotelurile din Romania vor da faliment', a declarat Mohammad Murad, presedintele FPTR.

O intarziere a deschiderii restaurantelor dupa data de 15 iunie pune turismul romanesc, in plin sezon estival, intr-un dezavantaj urias comparativ cu alte tari din zona, care au ridicat deja aceste restrictii, relaxand masurile din industria HoReCa:

'In cazul in care nu se va lua decizia deschiderii restaurantelor pe data de 15 iunie, patronatele din turism vor initia un proces impotriva Guvernului Romaniei pentru subminarea economiei nationale', a mai spus Mohammad Murad”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani