Grid star
antreprenoriat

APIA SPORESTE SPRIJINUL PENTRU FERMIERI – Trei noi scheme de ajutor

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sporeste sprijinul pentru fermierii afectati de pandemia COVID – 19, prin lansarea a trei noi scheme de ajutor.

Mai exact, acest sprijin va fi acordat sub forma de suma forfetara raportata la dimensiunea fermei.

Plata se va face pana la data de 30 iunie 2021, in urma depunerii unei cereri de catre fermier si dupa aprobarea acesteia de catre autoritatea indreptatita. Termenul-limita este de 31 decembrie 2020.

In acest context, beneficiarii celor trei scheme de ajutor sunt fermierii activi, crescatori de animale din speciile bovine si ovine / caprine. Totodata, sprijinul este dedicat si fermierilor din sectorul vegetal, respectiv celor din sectorul de legume+fructe si cartofi. Este necesar ca toti fermierii interesati de accesarea acestui sprjin financiar sa fie inscrisi in evidenta APIA, mentioneaza institutia.

Iata explicatiile reprezentantilor APIA:

Sprijinul are in vedere atenuarea problemelor legate de lichiditati care pericliteaza continuitatea activitatilor agricole, respectiv a productiei primare in agricultura, in sectoarele antementionate, acestea fiind cele mai afectate de impactul COVID - 19. Avand in vedere pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID - 19, fermierii vor fi sprijiniti in vederea reluarii fluxului tehnologic normal al fermei si mentinerea viabilitatii fermelor."

Solicitarile pentru obtinerea finantarii de pot depune pe 25 septembrie 2020, respectiv pe 23 octombrie 2020.

*Cititi aici mai multe detalii despre schemele de ajutor APIA

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani