Grid star
antreprenoriat

BANI PENTRU AGRICULTORI – Este vorba de 15 milioane de lei. Conditiile puse pentru acordarea sprijinului financiar

Guvernul a adoptat Hotararea pentru aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de cartof de consum” in 2022.


Potrivit ministerului Agriculturii condus de Adrian Chesnoiu (foto), se stabileste o schema de ajutor de minimis pentru sustinerea productiei de cartof, in baza prevederilor Regulamentelor europene. Categoriile de fermieri carora li se aplica sprijinul prevazut prin prezenta hotarare sunt:
-producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator;
-producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale;
-producatori agricoli persoane juridice.

Cei interesati trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulative de eligibilitate:

a) sa detina o suprafata cultivata cu cartof de consum de minimum 0,3 ha;
b) sa obtina o productie de minimum 15 tone/ha, din care sa comercializeze cel putin 6 tone/ha pana la data de 29 noiembrie a anului de cerere;
c) sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu cartof de consum in anul 2022;
d) sa faca dovada productiei realizate prin documente justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare).

Maxim 200 euro

Potrivit ministerului Agriculturii, cererea de inscriere in program si documentele insotitoare se depun incepand cu data intrarii in vigoare a  prezentei hotarari, pana cel tarziu la data de 15 iulie inclusiv, a anului de cerere. Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis, in suma 15.000.000 lei, reprezentand echivalentul a maximum 3.000.000 euro, se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2022. Valoarea  maxima  in  euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de 200  euro/ha, iar plata se efectueaza proportional cu suprafata efectiv cultivata. Valorificarea productiei se face pana la data de 29 noiembrie inclusiv, a anului de cerere.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani