Grid star
antreprenoriat

INDUSTRIA ROMANIEI – INS anunta crestere in octombrie. Ce s-a intamplat fata de anul trecut (Document)

In luna octombrie 2021 comenzile noi din industria prelucratoare pe total (piata interna si piata externa) in termeni nominali au crescut fata de luna precedenta cu 1,9%, iar fata de luna corespunzatoare din anul precedent au scazut cu 2,0%.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, comenzile noi din industria prelucratoare au crescut in termeni nominali cu 19,2%.

Octombrie 2021 comparativ cu septembrie 2021

Comenzile noi din industria prelucratoare, in luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedenta, au crescut pe ansamblu cu 1,9%, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor de capital (+5,4%). Scaderi au inregistrat:
-industria bunurilor de uz curent (-5,8%);

  • industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,4%):
  • industria bunurilor intermediare (-1,2%).

Octombrie 2021 comparativ cu octombrie 2020

Comenzile noi din industria prelucratoare, in luna octombrie 2021, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, au scazut pe ansamblu cu 2,0%, ca urmare a scaderilor inregistrate in industria bunurilor de capital (-14,9%) si in industria bunurilor de uz curent (-3,0%). Cresteri au inregistrat industria bunurilor intermediare (+28,3%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,1%).

Comparatia cu 2020

Comenzile noi din industria prelucratoare, in perioada ianuarie-octombrie 2021 comparativ cu perioada similara a anului trecut, au crescut pe ansamblu cu 19,2%, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (+35,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,2%) si in industria bunurilor de capital (+13,2%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 1,4%.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani