Grid star
antreprenoriat

BANI PENTRU CHIRIILE MAGAZINELOR – 3.000 de firme asteapta

Banii pentru chiriile magazinelor ar putea veni abia in primavara lui 2021.
Ajutorul de stat pentru magazinele din centrele comerciale care au platit, sau au de platit chiria pe perioada starii de urgenta sau de alerta, perioada in care nu au functionat, ar putea veni abia in primavara anului viitor.

Guvernul condus de Ludovic Orban (foto) are pe ordinea sedintei de joi, 3 septembrie 2020, Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru intreprinderile a caror activitate comerciala a fost intrerupta partial sau total in perioada starii de urgenta si a starii de alerta, in contextul crizei COVID-19.

160 milioane lei

Banii pentru chiriile magazinelor aferent perioadei in care activitatea acestora a fost intrerupta partial sau total, chirie datorata conform contractelor comerciale existente inaintea declararii pandemiei, le va permite agentilor economici sa isi continue activitatea si sa isi pastreze forta de munca.

Potrivit OUG, bugetul schemei de ajutor de stat, adica banii pentru chiriile magazinelor, este de 160 milioane lei.

Valoarea maxima a ajutorului de stat este de 800.000 euro/beneficiar, reprezentand 50% din valoarea cheltuielilor cu chiria fixa raportata la luna februarie, calculata si datorata pentru perioada inchisa.

Banii pentru chiriile magazinelor: cel tarziu la 1 martie 2021

Semnarea contractului cu beneficiarul in cadrul schemei se va face pana la 31 decembrie 2020, iar plata sumelor pana la cel tarziu 1 martie 2021.

Ceea ce inseamna ca sunt sanse mari ca magazinele sa beneficieze de ajutor abia in primavara. Pana la plata efectiva, ramane ca fiecare firma sa se descurce cum poate.

*Cititi aici Ordonanta de Urgenta

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani