Grid star
antreprenoriat

AGRICULTURA ECOLOGICA - Ce se intampla pe piata ingrasamintelor

Compania BioHumussol produce ingrasaminte si fitosanitare ecologice inca din anul 2008, numarandu-se printre initiatorii inputurilor ecologice pe piata din Romania. Un segment  de piata cu o crestere importanta in ultimii ani si pentru care exista un potential si mai mare in contextul Pactului Vedere European, potrivit foodbiz.ro.


Numele BioHumussol a pornit de la denumirea generica pentru ingrasamantul natural obtinut prin vermicompostare (compostarea si transformarea gunoiului de grajd de catre un anumit tip de rame – rame rosii de California, in humus). Humusul este un amestec de substante organice amorfe aflate in sol, de obicei la o adancime de 20-30cm.
Intr-un interviu pentru FoodBiz, Laurentiu Oprea, directorul comercial al BioHumussol, a prezentat cele mai bine vandute produse din gama lor:

"BioHumussol care este produsul cu care ne-am inceput activitatea, este singurul produs din Romania care are viata. Adica are microorganisme benefice care ajuta plantele sa creasca mai bine si sa obtina hrana intr-un mod mult mai usor din ingrasamintele pe care noi le aplicam plantei.
Un alt produs principal este stimulatorul ecologic ETAMIN care functioneaza ca o completare a fertilizatului. ETAMIN si BioHumussol functioneaza cel mai bine atunci cand sunt aplicate impreuna.
In ultimii doi ani am avut o crestere mare la tratamentul samanta ecologic, BIOSEM, mai ales de cand o serie de produsele chimice pentru tratarea semintelor au inceput sa fie interzise in Romania si Europa. Aceasta alternativa este la un cost accesibil atat pentru fermierii care lucreaza atat in agricultura conventionala dar si in agricultura ecologica. BIOSEM, a ajuns sa fie printre cele mai cerute produse ale noastre.”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani