Grid star
antreprenoriat

COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE – Ministrul Energiei vine cu precizari. Ce trebuie sa faca IMM-urile

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), anunt despre facturi. Potrivit acestuia, IMM-urile trebuie sa depuna cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrica si/sau gaze naturale! Daca cererea nu va fi transmisa, furnizorii nu vor aplica masura de compensare.


Cererea poate fi descarcata de aici: http://energie.gov.ro/ordin-decontare/.
Ministrul reaminteste ca incepand cu 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrica si/sau gaze naturale aplica in facturile emise schema de compensare.
Potrivit lui Virgil Popescu, Pe langa pretul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor peneficia si de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea in considerare a unui pret de referinta de 0,68 lei/kwh la energie electrica, respectiv cu luarea in considerare a unui pret de referinta al gazului natural de 125 lei/Mwh.

Iata anuntul ministrului Energiei:

"IMM-urile trebuie sa depuna cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrica si/sau gaze naturale! Daca cererea nu va fi transmisa furnizorii nu vor aplica masura de compensare!
Cererea poate fi descarcata de aici: http://energie.gov.ro/ordin-decontare/
Ordinul pentru aprobarea procedurii si termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele in baza carora se realizeaza decontarea, precum si alte masuri necesare aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrica si gaze naturale pentru sezonul rece 2021 - 2022, precum si pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilitati persoanelor care domiciliaza sau lucreaza in unele localitati din Muntii Apuseni si in Rezervatia Biosferei ‘Delta Dunarii’ a fost publicat in Monitorul Oficial!
Incepand cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrica si/sau gaze naturale aplica in facturile emise schema de compensare!
PLAFONAREA PRETURILOR se va aplica la toti consumatorii casnici, spitale publice si private definite conform Legii nr. 95/2006, unitati de invatamant publice si private definite conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, crese, organizatii neguvernamentale, unitatile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 si furnizori publici si privati de servicii sociale prevazute in Nomenclatorul serviciilor sociale.

Schema de compensare

Pe langa pretul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia si de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea in considerare a unui pret de referinta de 0,68 lei/kwh la energie electrica, respectiv cu luarea in considerare a unui pret de referinta al gazului natural de 125 lei/Mwh.
Cantitatile de energie pentru care se acorda compensatie:
300 kwh/luna - 1500 kWh energie electrica pentru intreaga perioada ( noiembrie 2021 – martie 2022)
echivalentul in kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru intreaga perioada ( noiembrie 2021 – martie 2022)
IMPORTANT: Se accepta o abatere in favoarea beneficiarului compensatiei de maximum 10%”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani