Grid star
antreprenoriat

TURISMUL INTERN PROSPERA – 80% grad de ocupare a hotelurilor de pe litoral

Turismul intern prospera. Hotelurile aflate pe litoralul romanesc sunt pe val, avand un grad de ocupare de 80% in primele zile ale lunii septembrie 2020.

Cel mai probabil, voucherele de vacanta au contribuit simtitor la acest rezultat. Concret, potrivit reprezentantilor Organizatiei Patronale Mamaia – Constanta, tichetele de vacanta au reprezentat gura de oxigen, salvarea sezonului estival din acest an. Astfel, peste jumatate dintre turistii sositi pe litoral in luna septembrie au achitat serviciile de cazare cu ajutorul tichetelor de vacanta.

Iata explicatiile lui Nicolae Bucovala, presedinte Organizatia Patronala Mamaia – Constanta si prim-vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc:

Constatand ca nu-si risca sanatatea daca vin la mare si ca proprietatile clasificate au implementat numeroase proceduri de protectie anti – COVID - 19, turistii au inceput sa rezerve in numar mai mare pachete pentru sfarsitul lui iulie si inceputul lui august. Intr - adevar, august a fost o luna buna, cu o scadere a numarului de turisti cu doar 10% comparativ cu anul trecut. Trendul ascendent a continuat si in luna septembrie, cand am ajuns sa fim egali cu luna septembrie a anului trecut ca grad de ocupare a hotelurilor deschise. Pentru ca trebuie spus ca nu toate au ramas deschise, din pacate, sub presiunea financiara a primelor 3 luni.

Acum, in aceste prime zile din septembrie, gradul de ocupare in hotelurile functionale de pe litoral este undeva la 80%. Voucherele au salvat turismul intern in acest sezon, pentru ca in pandemie multi romani n-au mai avut bani, dar unii dintre ei ramasesera cu vouchere de anul trecut. E nevoie ca statul sa emita si anul acesta vouchere si asteptam sa se bugeteze acest lucru cat mai repede, pentru ca deja pregatim sezonul 2021 si suntem intr-o incertitudine totala, nestiind cum sa ne facem calculele si pe baza caror estimari sa lansam pachetele early booking, atat noi, cat si marii tour-operatori din piata care vand litoralul romanesc. Fara vouchere de vacanta, turismul intern va fi grav afectat in 2021, mult mai mult ca in acest an, luand in considerare si urmele lasate de pandemie in buget.

Concluzia ferma a reprezentantilor OPMC este ca fara tichetele de vacanta, litoralul romanesc, in special, si turismul intern, in general, ar fi intrat in colaps.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani