Grid star
antreprenoriat

TICHETE DE VACANTA COMPENSATORII – Transformarea lor in bani cash este imposibila

Toti cei care au beneficiat de vouchere de vacanta de la serviciu (in special functionarii publici sau bugetarii cum mai sunt cunoscuti), si nu si-au putut consuma tichetele, din cauza restrictiilor impuse de autoritati, nu vor ramane fara acest drept.

Mai exact, tichetele de vacanta expirate, vor fi inlocuite cu altele, si nu transformate in lichiditati. Astfel spus, ele vor fi rambursate de catre angajator.

Acordarea tichetelor de vacanta a fost gandita ca un stimul pentru turismul intern, un avantaj pe care il are atat beneficiarul angajat, cat si beneficiarul din industria HoReCa sau agentiile de turism, se arata intr-un comunicat emis recent de catre Directia Generala Turism din cadrul MEEMA.

Totodata, se poarta discutii la nivel guvernamental pentru mentinerea tichetelor de vacanta, si in urmatorii ani, cu scopul de a promova si stimula turismul intern.

Emil - Razvan Pirjol, Secretar de Stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri – Directia Generala Turism, a declarat:

“In cazul in care aceste tichete de vacanta nu au putut fi utilizate sau au fost incasate de catre o agenție, iar turistul nu a putut sa isi indeplineasca sejurul din motive independente de el, acesta, sub o forma sau alta, trebuie sa poata fi rambursat. Insa, el nu poate pretinde bani cash in contravaloarea lor. In momentul emiterii voucherelor de vacanta, legiuitorul a avut un gand foarte clar, respectiv, ca este un stimul pentru turismul intern, un beneficiu in plus acordat angajatului, dar beneficiarul, sub nicio forma, nu le poate transforma in lichiditate. Ceea ce incercam acum este sa eliberam vouchere compensatorii, ca alternativa la rambursare. Acest lucru se aplica doar pentru voucherele emise pana in prezent, care erau pe suport de hartie. De anul acesta, ele sunt in format electronic si, prin urmare, este mult mai usor sa recreditezi emitatorul, care sa elibereze un nou voucher de vacanta. Au fost discutii pentru anul acesta, stim foarte bine ca ele se emit si se continua. Totodata, ele sunt in discutie, evident, in functie de previziunile bugetare, pentru urmatorii ani. In acest sens, exista un dialog pertinent intre operatori si autoritati. Personal, cred ca este ceva absolut benefic pentru turismul intern. Va trebui sa vedem, din punct de vedere bugetar, cum reusim sa sustinem aceste vouchere de vacanta.”

*Cititi aici comunicatul MEEMA

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani