Grid star
antreprenoriat

HORECA – Cifre oficiale: Cat au cheltuit in 2020 turistii sositi in Romania

In 2020, turistii nerezidenti sositi in Romania au cheltuit in medie 2609,7 lei/persoana.

Numarul total de nerezidenti cazati in structurile de cazare turistica colective in trimestrul IV 2020 a fost de 59,8 mii, cheltuielile acestora insumand 139,2 milioane de lei.

In 2020, numarul de turisti nerezidenti cazati in structurile de cazare turistica colective a fost de 452,1 mii, potrivit Institului National de Statistica, cheltuielile acestora insumand 1179,8 milioane de lei.

Turism de afaceri

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de catre 60,0% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania, in trimestrul IV 2020, cheltuielile acestora reprezentand 54,7% din totalul cheltuielilor pentru acest trimestru.

Potrivit INS, 40,0% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania, in trimestrul IV 2020, au calatorit in scop particular, in principal pentru vacante (62,4%) si pentru vizitarea prietenilor si rudelor (17,0%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit si alte activitati.

*Cititi aici integral cifrele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani