Grid star
antreprenoriat

IOHANNIS A DAT UNDA VERDE – Presedintele a promulgat modificarile la legea privind unele reglementari in domeniul financiar (Document)

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 4 alin. (3) din Ordonanta Guvernului 86/2003 privind unele reglementari in domeniul financiar.

Potrivit expunerii de motive, preturile de vanzare a marfurilor comercializate in magazine de travel retail in aeroporturile internationale ale Romaniei sunt exprimate in euro. Modificarile sunt justificate prin faptul ca trebuiau introduse anumite reglementari, respectiv folosirea ca baza de calcul a cursului leu/euro stabilit de Banca Centrala Europeana pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie si publicat in Jurnalul Oficial al UE, aplicabil incepand cu 1 ianuarie a urmatorului an calendaristic:
“Este necesar a fi introduse unele prevederi referitoare la rotunjirea pretului de vanzare cu amanuntul; pentru tigarete, obtinut in urma conversiei, la nivel de zecimala”.

Iata modificarea adusa legii:

“Preturile de vanzare a marfurilor vor fi exprimate in euro si vor fi afisate la vedere. Exceptie fac ziarele si revistele, care pot fi comercializate si in lei, in limita a 50 lei. Pentru aceste vanzari nu se vor intocmi bonuri fiscale si nu se vor solicita cumparatorilor pasaportul, cartea de imbarcare sau biletul de avion. Pentru justificarea vanzarilor se va face zilnic un singur bon fiscal. Pentru tigarete, conversia din lei a preturilor de vanzare cu amanuntul declarate si stabilite conform art. 343 alin. (8) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se obtine folosind cursul leu/euro stabilit de Banca Centrala Europeana pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie 2 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, aplicabil incepand cu 1 ianuarie a urmatorului an calendaristic. Preturile de vanzare cu amanuntul pentru tigarete obtinute dupa efectuarea conversiei din lei in euro, se rotunjesc la nivel de o zecimala, prin reducere, atunci cand a doua zecimala este mai mica decat 5, si prin majorare atunci cand a doua zecimala este mai mare sau egala cu 5”.

* Cititi aici integral legea

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani