Grid star
antreprenoriat

SCHIMBAREA CODULUI FISCAL: AVERTISMENT – Patronatele din turism: "Nu este momentul pentru o impozitare crescuta si pentru eliminarea unor facilitati fiscale”

Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii din Romania (FPIOR) avertizeaza cu privire la proiectul de modificare a Codului Fiscal prin care se propune cresterea TVA pentru acest domeniu, aratand ca nu este momentul pentru cresterea impozitarii.

Corina Martin, secretar General al Federatiei Patronatelor din Industria Ospitalitatii din Romania (FPIOR) atentioneaza ca modificarile aduse codului fiscal asa cum au fost publicate in proiectul de ordonanta propus de Ministerul de Finante vor avea un impact sever asupra industriei ospitalitatii din Romania.

FPIOR arata intr-un mesaj publicat pe facebook ca potrivit proiectului de ordonanta privind modificarea Codului Fiscal publicat pe site-ul Ministerului Finantelor, se propune cresterea TVA- ului de la 5% la 9% in HORECA. De asemenea, se propune abrogarea Legii 170 privind impozitul specific, ceea ce trece automat tot sectorul HORECA pe impozit pe venit, chiar daca operatorii sunt sau nu sunt microintreprinderi, sustin patronatele.

Apel la Parlament

Motiv pentru care Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii din Romania face apel la toti parlamentarii Romaniei sa ia in considerare faptul ca impactul sever asupra HORECA vine pe fondul tuturor celorlalte crize cu care se confrunta ca industrie de peste 2 ani incoace.
"Consideram ca nu este momentul pentru o impozitare crescuta si pentru eliminarea unor facilitati fiscale! Facem apel la toti parlamentarii Romaniei sa ia in considerare impactul sever pe care aceste masuri il vor avea in industria HORECA si sa isi asume politic ca au adoptat masuri impotriva Industriei Ospitalitatii din Romania! Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii din Romania (FPIOR) va face toate demersurile necesare si posibile pentru a se asigura ca parlamentarii inteleg impactul negativ al acestor masuri asupra industriei si ca vor corecta aceste propuneri, in sensul eliminarii lor“, a declarat Corina Martin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani