Grid star
antreprenoriat

PROGRAMUL IMM LEASING - Avans zero la credite

Ionel Danca (foto dreapta), langa Ludovic Orban, seful Cancelariei prim-ministrului, a anuntat ca a fost adoptata, in forma finala, dupa obtinerea tuturor avizelor necesare, Ordonanta de Urgenta privind implementarea noului program IMM Leasing.

Aceasta prevede, printre altele, avans zero pentru intreprinderile mici si mijlocii care doresc sa contracteze credite pentru achizitia de echipamente si utilaje.

Este vorba despre un program de facilitare a accesului pentru intreprinderile mici si mijlocii la finantare pentru achizitia de echipamente si utilaje, o finantare non-bancara, complementara Programului IMM INVEST, aceasta fiind o optiune in plus pentru intreprinderile mici si mijlocii care doresc sa contracteze credite pentru achizitia de echipamente si utilaje.

Potrivit lui Danca, principalele coordonate ale acestui program vizeaza un nivel al garantiilor de pana la 80% pentru creditele pentru achizitia de echipamente IT si 60% pentru creditele pentru achizitia de echipamente, alte echipamente si utilaje.

In cadrul acestui program, sunt eligibile atat societatile din categoria intreprinderilor mici si mijlocii, dar si intreprinderile cu peste 250 de angajati.

Valoarea finantarii garantate pentru o astfel de achizitie este de maxim 5 milioane de lei pentru un beneficiar si beneficiaza de conditii avantajoase de creditare, precum: dobanda subventionata in proportie de 50%, avans zero si comisioane de administrare zero.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani