Grid star
antreprenoriat

AJUTOR DE STAT PENTRU STIMULAREA INVESTITIILOR – Ministerul de Finante vrea sa faca modificari (Document)

Ministerul Finantelor a elaborat actul normativ necesar indeplinirii masurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru Romania si propune o serie de modificari schemei de ajutor de stat 807/2014 dedicata stimularii investitiilor cu impact major in economie. Scopul modificarilor este de a eficientiza directionarea fondurilor publice catre sectoarele care vor genera proiecte de investitii majore.


Totodata, prin modificarile propuse, investitiile mai mari de 1 milion euro vor fi directionate catre 92 domenii de activitate, precum: industria prelucratoare, constructii, HORECA, informatii si comunicatii, sanatate si asistenta sociala.
"Am continuat dialogul cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania si am adaptat cerintele schemei de ajutor de stat la nevoile prezentate. Se va mentine pragul initial de 1 milion de euro pentru investitiile eligibile, pentru a finanta cat mai multe investitii si pentru a asigura un grad cat mai mare de dezvoltare“, a declarat ministrul de Finante, Adrian Caciu.

Grila de punctaj

Nivelul de finantare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabileste in functie de marimea proiectului de investitii si regiunea geografica. Prin grila de punctaj propusa, sunt incurajate investitiile in zonele cele mai slab dezvoltate ale Romaniei. Durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finantare va fi de 30 zile lucratoare, pentru a permite participarea unui numar cat mai mare de operatori economici, iar deschiderea sesiunilor de depunere va fi comunicata cu cel putin 30 de zile lucratoare inainte.

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani