Grid star
antreprenoriat

PIATA DE CARTE A EXPLODAT – 1,7 milioane euro pentru Librex

Piata de carte a explodat. Cifrele de afaceri ale librariilor online au cunoscut cresteri semnificative, pe toata perioada starii de urgenta, ajungand la milioane de euro.

Concret, Librex, un important jucator online pe piata de carte, cu o traditie de 10 ani pe acest segment, estimeaza o cifra de afaceri de 1,7 milioane euro pentru anul 2020. Asta inseamna, cu 350% mai mult decat in anul 2019.

Practic, ritmul galopant in care s-au petrecut lucrurile in primul semestru al anului 2020, a ridicat vanzarile si veniturile la 580.000 euro. Asta inseamna o crestere cu 330% mai mult, in comparatie cu semestrul I aferent anului 2019.

Unul dintre avantajele Librex a constat in faptul ca a oferit de la bun inceput (startul pandemiei), transport gratuit pentru orice comanda, indiferent de valoarea acesteia. Fapt care a situat libraria in topul preferintelor consumatorilor de carte. Acest lucru s-a reflectat in cifra de afaceri a librariei.

Piata de carte a explodat: cifra de afaceri a crescut cu 350%

Toate aceste lucruri coroborate, au un singur rezultat: o cifra de afaceri de 1,7 milioane euro in 2020. Adica, cu 350% mai mult decat anul precedent (2019).

Pastrand acelasi context, pe segmentul de livrare, Librex va introduce in cursul acestui an, serviciul de expediere in afara tarii. Acest lucru vine din dorinta de a ajuta romanii din Diaspora sa aiba acces la carti in limba natala.

Ionut Radu, fondator Librex.ro, a declarat:

“Inca de la inceputul declararii starii de urgenta, am ales sa fim solidari clientilor nostri si sa le aducem libraria la usa. Timp de doua luni, pentru noi a fost un Black Friday continuu, aspect ce se reflecta in rezultatele din primul semestru. Raportandu - ma strict la perioada starii de urgenta, veniturile noastre au fost cu 453% mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Ne dorim sa oferim publicului larg motive sa citeasca si, astfel, sa contribuim la ameliorarea statisticii care arata ca 93,5% romani nu cumpara nici macar o carte pe an.”

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani