Grid star
antreprenoriat

SPRIJIN PENTRU MEDIUL DE AFACERI – Timp de 12 luni, antreprenorii romani vor plati esalonat darile catre stat

Sprijin pentru mediul de afaceri de la Ministerul Finantelor Publice (MFP). Timp de 12 luni, antreprenorii romani vor plati esalonat darile catre stat.

Mai exact, MFP a elaborat un proiect de Ordonanta de Urgenta (OUG), prin care se reglementeaza esalonarea la plata, in forma simplificata, a obligatiilor bugetare care nu au fost achitate in urma crizei de COVID – 19, noteaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in Raportul emis luni, 05 octombrie 2020.

Facilitatea se acorda pe o perioada de 12 luni, iar esalonarea se va face in termen de cel mult cinci zile, pe baza unei cereri la care se anexeaza propunerea de grafic. Antreprenorii nu trebuie sa emita garantii in acest sens.

Potrivit ASF, oportunitatea le este dedicata antreprenorilor care au acumulat obligatii bugetare de la data intrarii in starea de urgenta, adica 16 martie 2020. Singura conditie este ca debitorii sa nu fi inregistrat obligatii fiscale restante dinainte de starea de urgenta.

Propunerea Comisiei Europene (CE)

Mai mult, Comisia Europeana (CE), in urma unor consultari cu Statele Membre, vine in sprijinul mediul de afaceri cu o propunere ce este structurata pe trei linii de actiune.

Vorbim despre:

- prelungirea prevederilor actuale ale Cadrului temporar pentru inca 6 luni;

- extinderea ariei de aplicare a Cadrului temporar, luand in considerare incertitudinile economice si nevoile firmelor cu pierderi semnificative;

- adaptarea conditiilor pentru masurile de recapitalizare incluse in Cadrul Temporar.

*Cititi aici Raportul emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani