Grid star
antreprenoriat

HARTUIREA LUI MITITELU A PUS IN PERICOL O INVESTITIE MAJORA – In Craiova a fost inaugurat in proiect urias, plecat de la o idee a omului de afaceri Adrian Mititelu. Iata intreaga poveste!

Iata un exemplu despre cum dorinta de a distruge cu orice pret un om de afaceri roman, cu importante investitii in mediul de afaceri autohton, poate avea repercusiuni majore inclusiv asupra dezvoltarii comunitatilor locale. O importanta investitie a fost inaugurata joi, 28 septembrie 2023, in Craiova. O investitie plecata insa de la ideea omului de afaceri Adrian Mititelu (foto 1), care insa putea fi realizata mult mai devreme.

Compania NEPI Rockastle, cel mai mare investitor si dezvoltator de centre comericale din Europa Centrala si de Est, a dat in folosinta un bulevard urias, ce va facilita traficul catre cel mai nou centru comercial din Craiova, care va fi deschis in 5 octombrie. Un bulevard care a fost donat Primariei Municipiului Craiova, condusa de Lia Olguta Vasilescu.

Ceea ce s-a intamplat in acest caz este insa un exemplu cat se poate de clar despre cum hartuirea unui om de afaceri, aflat pe lista neagra a unor grupari cu mare influenta, poate intarzia investitiile care duc la dezvoltarea comunitatilor locale. Ne referim la cunoscutul om de afaceri Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, cel care a avut ideea construirii acestui bulevard (foto 2), dar care acuza ca a fost sabotat in permanenta, astfel incat sa nu poata implementa proiectul.

Tentativa de distrugere a lui Mititelu

Concret, terenul pe care compania NEPI Rockastle a construit centrul comercial Promenada Craiova, ce va fi inaugurat in 5 octombrie 2023, a fost achizitionat de la Adrian Mititelu. La acel moment, Mititelu a impus o conditie, si anume construirea unui bulevard, idee pe care o avea inca din anii 2007-2008. Mai mult, acelasi Adrian Mititelu chiar a pus la dispozitie gratuit o suprafata de teren, in vederea construirii bulevardului.

Problema este ca aceasta investitie, si anume noul bulevard, a fost intarziata aproximativ sase ani. Iar asta din cauza actiunilor de sabotare a sa, subliniaza Mititelu, care ar fi venit din partea omului de afaceri Mihai Rotaru, rivalul sau pe plan fotbalistic, proprietarului unei echipe infiintate in 2013, care se prezinta drept adevarata Universitatea Craiova. Mai exact, Adrian Mititelu dezvaluie intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi, 28 septembrie 2023, ca Mihai Rotaru si alte personaje ar fi contestat Planul Urbanistic Zonal, doar pentru a bloca investitiile in zona si pentru a-l ingropa din punct de vedere financiar. “Acest bulevard, dar si celelalte investii uriase din zona Balta Craiovitei, ar fi putut fi realizate inca din anii 2015-2016, daca Mihai Rotaru si toti cei implicati in distrugerea mea n-ar fi blocat aceasta dezvoltare cca 6 ani de zile, contestand Puz-ul fara niciun rost, doar pentru a bloca investitiile uriase si implicit pentru a fi blocat Adrian Mititelu!”, scrie omul de afaceri Adrian Mititelu, adaugand ca daca nu ar fi existat aceasta uriasa actiune de sabotare a sa “orasul Craiova ar fi inaugurat astazi probabil finalizarea investitiilor de la Balta Craiovita, estimate la peste 600 milioane euro pentru intreaga suprafata de 52 ha”.

Altfel, trebuie sa amintim ca Adrian Mititelu a fost hartuit ani de zile, fie prin intermediul unor dosare fabricate, fie printr-o condamnare halucinanta dispusa pentru o pretinsa evaziune fiscala fara prejudiciu si pentru fapte prescrise, fie prin desfiintarea peste noapte de catre Federatia Romana de Fotbal a echipei de fotbal Universitatea Craiiova, pe care o patrona si care exista inca din 1948.

Iata dezvaluirile omului de afaceri Adrian Mititelu:

“Astazi un proiect de suflet a devenit realitate!

Tumultoasa poveste a unui bulevard care va schimba semnificativ CETATEA BANILOR!

Ideia construirii acestui edificiu mi-a venit inca din anii 2007-2008, din pacate, in permanenta am fost descurajat de tot felul de experti si specialisti in nimic.

Chiar fosti edili si oameni cu experienta in administratie s-au aratat foarte sceptici cu privire la aceasta posibilitate, refractari si pesimisti, mai sa ma convinga ca nu exista sanse de a fi pus in practica un astfel de proiect.

Cu toate astea, am mers inainte cu planul meu, ce-i drept, am intalnit in anul 2012 si profesionisti cu viziuni sanatoase, precum Marinel Grigorita si Bogdan Pruna, oameni care m-au incurajat sa realizez acest proiect! Mai mult, ei m-au sprijinit sa realizez PUZ-ul zonei, si, implicit, implementarea urbanistica a acestui bulevard.

E adevarat, ar fi fost imposibila realizarea acestui deziderat in 2013 fara sprijinul Olgutei Vasilescu, care chiar daca a fost initial pesimista la aflarea ideii, a avut un rol determinant in aprobarea planului urbanistic.

Initial cei de la NEPI nici nu vroiau sa auda de construirea acestui drum, afirmand ca ei construiesc mall-uri nu drumuri, ce-i drept aveau dreptate, insa sansa a fost interesul ridicat pentru teren din partea mai multor entitati gigantice in domeniu, astfel am reusit sa impun aceasta conditie, mai ales ca pentru terenul aferent bulevardului Nepi nu a platit niciun ban, insa a investit o suma uriasa, cca 12 milioane de euro in realizarea lui, si pe aceasta cale le multumesc!

Pacatul si regretul este ca acest bulevard, dar si celelalte investii uriase din zona Balta Craiovitei, ar fi putut fi realizate inca din anii 2015-2016, daca Mihai Rotaru si toti cei implicati in distrugerea mea n-ar fi blocat aceasta dezvoltare cca 6 ani de zile, contestand PUZ-ul fara niciun rost, doar pentru a bloca investitiile uriase si implicit pentru a fi blocat Adrian Mititelu!

Ori, blocarea financiara a subsemnatului, inceputa in 2013, a avut ca scop blocarea surselor de finantare ale adevaratei UNIVERSITATEA CRAIOVA, si astfel clubul artificial/ilegal/imoral sa si faca culoar nestigherit, sa acapareze suporterii, etc!

Daca n-as fi fost blocat incepand cu anul 2013 intr-un mod grosolan, s-ar fi derulat lucrurile cel mai probabil in urmatorul mod:

- FC Universitatea Craiova n-ar fi intrat niciodata in faliment, clubul ar fi revenit in 2014 in liga 1, si cu noul stadion si injectia financiara puternica ce o aveam in plan, dar si cu experinta acumulata, am fi castigat cu siguranta cel putin un titlu!

- Orasul n-ar mai fi fost dezbinat, brandul nu ar mai fi fost terfelit prin fel si fel de litigii fantasmagorice, si nu s-ar mai fi pus in discutie continuitatea fireasca a clubului.

- Orasul Craiova ar fi inaugurat astazi probabil finalizarea investitiilor de la Balta Craiovita, estimate la peste 600 milioane euro pentru intreaga suprafata de 52 ha.

- Zona ar fi putut sa fie dezvoltata inaintea aparitia pandemiei COVID 19 sau razboiul Rusiei din Ucraina, practic s-a pierdut BOOMUL DE DEZVOLTARE din anii 2013-2019.

Toate astea pentru ce? Sunt curios si eu daca Rotaru si toti cei implicati au o urma de regret? Oare ei realizeaza ce pierderi si suferinta au provocat?”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani