Grid star
antreprenoriat

FINANTARE DE PESTE 15 MILIOANE DE EURO – Banii merg la producatorii autorizati. Sprijinul acordat de stat este 100% nerambursabil

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) lanseaza sesiunea de primire de proiecte pentru submasura 9.1 "Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol”, din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Sesiunea se va desfasura in perioada 18 iulie – 18 octombrie 2022. Alocarea financiara disponibila pentru finantarea proiectelor din aceasta sesiune este 15.356.515 euro.


Pot obtine finantare prin submasura 9.1 Grupurile de producatori din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de catre MADR inainte de solicitarea sprijinului, conform prevederilor legislatiei nationale in vigoare. Sunt eligibile, de asemenea, si grupurile de producatori care au obtinut recunoastere atat pentru produse si/ sau grupe de produse sprijinite prin submasura 9.1, cat si pentru produse si/ sau grupe de produse sprijinite prin submasura 9.1a. In acest caz, sprijinul se va acorda pe baza valorii productiei comercializate (VPC) aferente produselor agricole/ grupelor de produse sprijinite prin submasura 9.1.
Sunt eligibile toate cheltuielile rezultate din infiintarea si functionarea grupurilor de producatori din sectorul agricol, care au fost prevazute in planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Maxim 100.000 euro pe an

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil si nu poate sa depaseasca 10% din valoarea productiei comercializate (VPC) in primii 5 ani de la recunoastere. Suma maxima acordata este de 100.000 euro/ an si se va plati sub forma unui ajutor forfetar degresiv, in transe anuale, pe o perioada de cel mult 5 ani de la recunoastere, astfel: anul I - 10%, anul II - 8%, anul III - 6%, anul IV - 5% si anul V - 4%.
Depunerea Cererilor de finantare pentru submasura 9.1 – Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol se va face on-line pe www.afir.info, conform precizarilor din Ghidul solicitantului, incepand cu data de 18 iulie 2022, ora 9:00. Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta sM 9.1 este 18 octombrie 2022, ora 16:00.
Pragul minim de selectie al proiectelor pentru infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol este de 10 puncte.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani