Grid star
antreprenoriat

LICITATIE DE MILIOANE – Investitie pentru rezolvarea unei probleme cronice a agriculturii

O problema cronica a agriculturii romanesti ar putea fi rezolvata daca se va bate palma pentru o investitie de milioane de lei.

Ne referim la sistemul de irigatii, distrus in anii '90 si reconstruit cu pasi timizi dupa 2012. Ne-ar fi placut sa va dam vesti bune in acest domeniu la nivel national, dar deocamdata este vorba despre intentia de rezolvare a problemei la nivel local.

Mai precis, o comuna din judetul Braila a scos la licitatie un contract de milioane de lei pentru construirea unui proiect de irigatii.

Si mai exact, ne referim la comuna Vadeni, care intentioneaza sa ofere aproape 4,42 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigatii. Suma de 4.418.267,55 lei este destinata proiectului intitulat „Proiectare si executie lucrari de modernizare a infrastructurii secundare de irigatii in cadrul proiectului 'Modernizarea si reabilitarea plotului de irigatii SPP 3 apartinand O.U.A.I. (n.r. Organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii) Baldovinesti, judetul Braila, din amenajarea hidrotehnica Latinu Vadeni – etapa a II-a'”.

Achizitia se refera la un proiect si / sau program finantat din fonduri ale Uniunii Europene, ca parte a „Programul National de Dezvoltare Rurala – PNDR”.

Termenul-limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 1 februarie 2021, ora 15:00, cand vor fi deschise ofertele in SEAP. Oferta trebuie facuta in limba romana.

Contractul consta in:

a) Servicii de proiectare: - Elaborare proiect tehnic de executie care cuprinde detaliile de executie (la care se adauga PAC/PAD dupa caz – Proiectul pentru autorizarea lucrarilor de constructie/desfiintare) - Asistenta tehnica din partea proiectantului;

b) Organizare de santier;

c) Executie lucrari de constructii-montaj aferente obiectivului de investitie ”MODERNIZAREA SI REABILITAREA PLOTULUI DE IRIGATII SPP 3 APARTINAND O.U.A.I. BALDOVINESTI, JUDETUL BRAILA, DIN AMENAJAREA HIDROTEHNICA LATINU VADENI – ETAPA A II-A” care vor consta in:

– Inlocuiri de tronsoane de conducta PREMO cu conducta PEHD care sa asigure debitul si presiunea necesara functionarii in conditii normale a retelei de distributie;

– Inlocuiri de tronsoane de conducta din Azbociment cu conducta PEHD pe antene si amplasare hidrantilor, astel incat sa deserveasca instalatiile de udare de tip rampa, pivot si tamburi. Lucrarile de modernizare propuse sa fie compatibile cu instalatiile de udare ale membrilor O.U.A.I.-ului.

d) Achizitia de echipamente de udare, acestea fiind calculate in functie de parametrii hidraulici ai retelei de distributie, asa incat sa asigure udarea suprafetelor modernizate, in coroborare cu schema hidrotehnica adoptata si lucrarile de modernizare a statiei de punere sub presiune din etapa I.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani