Grid star
antreprenoriat

PROIECTE DE SUCCES - Marina Samoila si Alex Dona: despre vin si deal-uri cu vin

Marina Samoila, wine expert si antreprenor, si Alex Dona antreprenor cu expertiza in marketing si media, povestesc intr-un interviu pentru revista FoodBiz.ro despre cele doua proiecte comune: desprevin.ro si winedeals.ro, care s-au conturat in jurul unui pahar cu vin.


Platforma desprevin.ro este dedicata cu preponderenta vinului romanesc, insa cuprinde si selectii internationale, are un rol educativ, ducand virtual pasionatii de vin, in fiecare saptamana, sa descopere o noua crama si secretele acesteia.
"Desprevin.ro este o platforma editoriala online care a luat nastere la un pahar cu vin! In aprilie 2020, cand s-a conturat proiectul, se mula perfect pe contextul de atunci: statul in casa era obligatoriu, iar vinul putea fi accesat mai ales online. Solutia era calea spre o escapada virtuala, una in care consumatorii sa-si antreneze simturile olfactive si gustative, in vreme ce calatoresc virtual pe la crame. Iar noi asta facem cu desprevin.ro”, declara co-fondatorul platformei.
Odata cu deschiderea acestei platforme a venit si ideea lansarii primului vin itinerant din lume, creat de somelierul Marina Samoila in fiecare an cu o alta crama.
"Ideea Primului ne-a venit, cum ne-au venit toate ideile noastre, in bucatarie, la un pahar cu vin. Cum vinul este si un produs de concept, sigur si lichidul trebuie sa livreze pe concept, ne-am gandit ca ar fi interesant sa cream si noi un concept de vin si ne-am dus pe o zona de nisa, cu un produs din categoria premium. Cramele le selectam din ceea ce vizitam de-a lungul anului si in baza vinurilor care ne impresioneaza cel mai mult. Intotdeauna sunt vinuri in care eu gasesc altceva fata de ce am degustat pana la momentul respectiv si intotdeauna aleg un soi romanesc, acesta este telul meu cel mai mare", marturiseste Marina Samoila.

Magazin de vinuri

Dupa desprevin.ro, cei doi antreprenori au venit cu ideea lansarii unei platforme de e-commerce, winesdeals.ro cel mai mare magazin de vinuri din Romania, cu o selectie impresionanta de crame, peste 4000 de etichete din Europa, dar si din tari precum Australia, America sau Noua Zeelanda.
"Winedeals.ro este nebunia mea, ceea ce am observat noi ca lipseste in industria asta este exact partea de data intelligence, de forecasting, de a studia comportament, de a studia statistici, de a ajuta consumatorul sa identifice niste vinuri la care el nu se gandise. Pentru asta ai nevoie de o platforma care sa aiba extraordinar de multe etichete diferite de vin si este nevoie ca pretul acestor etichete sa fie uniformizat cu toata piata. Vrem ca acest proiect sa devina flagship-ul nostru, o platforma internationala cu care sa incercam sa schimbam comertul global de vinuri”, declara Alex Dona.
In cele doua platforme dedicate vinului s-au investit peste 200. 000 euro, iar investitiile nu se opresc aici. In toamna acestui an urmeaza o a doua runda de investitii, existand investitori care se vor alatura proiectelor.

https://www.youtube.com/watch?v=dc99lcwbHzE

https://www.youtube.com/watch?v=Nyg3-ElzdP4

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani