Grid star
antreprenoriat

SEFUL ASOCIATIEI AGENTIILOR DE TURISM AVERTIZEAZA – Intarzierea deschiderii sezonului estival aduce dezastrul

Se apropie 15 iunie, data la care in Romania, in fiecare an se deschide oficial sezonul estival. Numai ca acest lucru este deocamdata incert din cauza restrictilor impuse in perioada starii de urgenta si de alerta.

Motiv pentru care presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) Nicolae Demetriade il avertizeaza pe premierul Ludovic Orban despre dezastrul care urmeaza daca sezonul estival nu se deschide.

Industria ospitalitatii se numara printre cele mai afectate domenii, alaturi de agentiile de turism. Proprietarii de hoteluri si restaurante sunt disperati pentru ca au trebuit sa puna lacatul pe usa si multi dintre acestia nu stiu cum se vor descura mai departe, daca vor putea sa-si plateasca in continuare salariatii sau vor fi nevoiti sa faca concedieri. La fel si agentiile de turism care, pentru a-si continua activitatea, au nevoie de relaxarea masurilor si deschiderea sezonului estival.

Chiar daca de la 1 iunie s-au redeschis terasele, restaurantele sunt inca inchise, si se spera ca de la 15 iunie guvernantii sa permita redeschiderea acestora. Insa, pana in prezent, nu este nimic sigur, si asta pentru ca guvernantii se codesc sa faca deocamdata un anunt clar.

In aceste conditii, presedintele ANAT avertizeaza guvernul condus de Ludovic Orban ca oamenii asteapta deschiderea sezonului, iar intarzierea, chiar si cu o saptamana a redeschiderii restaurantelor si a hotelurilor, va fi o lovitura extrem de grava.

Demetriade a declarat pentru digi24.ro ca proprietarii de restaurante si hoteluri au luat toate masurile pentru ca turistii sa fie in siguranta, si se asteapta doar anuntul autoritatilor pentru a se da drumul la treaba: „ "Nu mai putem sa tinem oamenii. Efectul asupra hotelierilor va fi dezastruos daca nu reusim sa deschidem sezonul la 15 iunie”.

Iata declaratiile facute de Nicoale Demetriade:

Guvernantii ar trebui sa inteleaga ca e asteptat cu nerabdare momentul 15 iunie, intarzierea chiar cu o saptamana peste aceasta data ar genera o mare dezamagire, iar pentru hoteluri, restaurante ar fi o lovitura extrem de grava.

Nu se mai poate astepta in continuare.

Toate masurile au fost luate de hotelieri, de terase, de restaurante, se conformeaza cu toate restrictiile, s-au facut costuri suplimentare pentru fiecare terasa, restaurant.

Am cerut Guvernului sa nu mai asteptam si sa fim anuntati inainte, este foarte important ca repornirea sa aiba loc cat mai curand.

In aceasta situatie cand veniturile sunt mult limitate, trebuie sa redam increderea clientilor in masurile luate in industrie.

Nu mai putem sa tinem oamenii. Mai mult, efectul asupra hotelierilor va fi dezastruos daca nu reusim sa deschidem sezonul la 15 iunie.

Ne asteptam ca redeschiderea sa se faca gradual",

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani