Grid star
antreprenoriat

250 MILIOANE EURO PENTRU INDUSTRIA DE FILM – Schema de ajutor de stat a fost prelungita pana in anul 2023

Guvernul Romaniei prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) vine in sprijinul filmului romanesc prin prelungirea Schemei de ajutor de stat pana in anul 2023.

Mai exact, Guvernul Romaniei, la initiativa MEEMA, a adoptat Hotararea privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 421/2018 privind sprijinirea industriei cinematografice pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat.

Concret, Hotararea prevede alocarea sumei de 150 de milioane de euro pe parcursul a trei ani de zile, potrivit unui comunicat emis de MEEMA, joi, 20 august 2020.

In acest context, bugetul total aferent shemei de ajutor de stat a atins valoarea de 1,2 miliarde de lei. Adica, 250 milioane euro.

Suma totala este compusa din credite de angajament pentru emiterea de acorduri privind finantarea aferenta intervalului 2018 – 2023, respectiv credite bugetare pentru plata ajutorului de stat asociat perioadei 2018 – 2025.

Unul dintre obiectivele principale ale schemei de ajutor de stat este promovarea Romaniei ca destinatie turistica. Asadar, s-a pus accentul pe turismul intern si promovarea acestuia intr-un mod cat mai generos.

Drept urmare, producatorii de film romanesc se pot bucura de avantaje care constau in alocarea unui procent de 10%, peste procentajul initial de 35%, daca se respecta anumite conditii recomandate de initiatorii schemei.

Astfel spus, in productiile audiovizuale trebuie sa fie pusa in valoare:

- o zona geografica sau un oras din Romania;

- destinatiile si obiectivele turistice din tara noastra sau limba romana;

- traditiile si obiceiurile romanesti, mai este specificat in comunicatul emis de MEEMA, joi, 20 august 2020.

Schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice are caracter multianual si se deruleaza pana la 31.12.2023, cu posibilitate de prelungire.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MEEMA

*Cititi aici forma initiala a HG nr. 421 / 2018

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani