Grid star
antreprenoriat

SCUTIREA DE IMPOZIT: S-A LUAT DECIZIA – Ce s-a intamplat cu legea. Lucrurile se pot insa schimba (Document)

Senatul a respins proiectul de lege care prevede ca profitul reinvestit sa fie scutit de impozit. Este vorba despre propunere legislativa pentru completarea art. 22 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Cu toate acestea, decizia finala va fi luata in Camera Deputatilor, care este for decizional. Proiectul prevede scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru mijloace fixe din domeniul constructiilor agricole, si pentru mijloace de transport auto, feroviar, naval, aerian

Potrivit expunerii de motive, in cea mai mare parte, intreprinderile mici si mijlocii utilizeaza echipamente si masini uzate fizic si moral, achizitionate, de regula, din spatiul comunitar, dupa o indelunga utilizare in alte state si dupa ce acele echipamente si-au depasit durata de viata. Mai mult decat atat, generatiille invechite sunt si mari consumatoare de energie sau combustibili, lucru care afecteaza puternic competitivitatea produselor fabricate in Romania.
“Ca parte integranta a economiei nationale, agricultura manifesta si ea acelasi deficit de capitalizare: lipsa unor constructii specifice activitafilor zootehnice, lipsa depozitelor, silozurilor, serelor, solariilor etc. Ca efect, productiile sunt limitate si insuficiente pentru a acoperi cererea interna de produse alimentare, lucru care se reflecta de peste 10 ani intr-un profund dezechilibru al balantei comerciale a Romaniei chiar pe componenta produse agricole si agro-alimentare.
Avand in vedere faptul ca economia are nevoie de masuri urgente de stabilizare si sprijin pentru relansare, propunem ca profitul investit intr-o gama de mijloace fixe sa fie scutit de impozit”, mai precizeaza initiatorii.

​ Reinvestirea profitului

Prin initiativa legislativa se propune scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru urmatoarele mijloace fixe:
–Constructii agricole, in scopul stimularii construirii de silozuri pentru depozitarea si conservarea cerealelor, constructii pentru cresterea animalelor si pasarilor, padocuri etc;
-Mijloace de transport auto, feroviar, naval, aerian, inclusiv a utilajelor si instalatiilor de transport si ridicat, in scopul innoirii parcului auto din domeniul transportului de persoane si marfuri, precum si a parcului auto si al utilajelor folosite in productia agricola.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani