Grid star
antreprenoriat

PRODUSE ROMANESTI - Fermele Ecologice Silvania, investitii de noua milioane de euro

Produsele romanesti, dar si ecologice, sunt la mare cautare. Lansata in urma cu 10 ani printr-o investitie foarte mica, afacerea Fermele Ecologice Silvania s-a transformat intr-un business complet de-a lungul timpului, pornind de la o cooperativa agricola de productie, mergand cu cultivarea a peste 2.200 de hectare de teren cu legume si cereale in sistem bio, o ferma cu 1.500 de vaci de lapte si o cifra de afaceri de 24,9 mil. lei la finele anului 2021, potrivit foodbiz.ro.

In acest an, se va adauga si o noua linie de business.

Dacian Badea, presedintele Fermele Ecologice Silvania, o vorbit intr-un interviu pentru FoodBiz.ro despre planurile de dezvoltare și investitii.

"Pe langa lactate, uleiuri si furaje, produse pe care le vindeam pana acum, in curand vom adauga o alta linie de business, si anume, carnea procesata, ambalata, carne de vita ecologica, la fel cum sunt toate produsele din Silvania Bio. Practic suntem exclusiv dedicati produselor ecologice. Linia aceasta de business va intra in functiune in urma unui proiect de aproximativ 1,2 milioane euro, ceea ce presupune un abator si o carmangerie, care fac parte dintr-un proiect mai amplu in valoare de 6 milioane euro la inceput, dar care s-a majorat prin diverse alte completari pana la 9 milioane euro, proiect pe care noi il finantam jumatate prin resurse bancare si proprii, iar cealalta jumatate prin fonduri europene” a declarat Dacian Badea pentru FoodBiz.ro.

Ferma noua

Proiectul mare contine o ferma noua de tineret pentru reproductie, este deja populate la acest moment, la aceasta se adauga abatorul si carmangeria. De asemenea, mai exista un depozit de cereale cu o capacitate de 5 000 de tone cu uscator si o linie de procesare a laptelui, destinata produselor acidofile – iaurt, sana, chefir si lapte proaspat pasteurizat.
Dezvoltarea Fermelor Ecologice Silvania este una fireasca intr-un trend ascendent al produselor bio atat la nivel european, cat si national.
"Exista un trend crescator in ceea ce priveste produsele bio-ecologice, atat la nivel international, european cat si national. Romania se inscrie in acest trend, care a aparut odata cu constientizarea faptului ca mancarea ecologica inseamna sanatate, orice alta mancare inseamna doar un compromis, un consum de produse de mai proasta calitate pentru un pret acceptat mai mic”, a precizat presedintele Fermelor Ecologice Silvania.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani