Grid star
antreprenoriat

INFIINTAREA FIRMELOR, FARA ACORDUL VECINILOR - Legea a fost publicata in Monitorul Oficial

Vesti excelente pentru sute de mii de romani! A fost publicata in Monitorul Oficial Legea de modificare a Legii 31/1990 privind societatile. In vechea forma, pentru infiintarea sediului social era nevoie de acordul vecinilor, lucru care a fost eliminat.

Noua lege adauga un nou punct, (6), la art. 17 al Legii 31/1990:

Avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor, cu modificarile ulterioare, nu este necesar atunci cand administratorul sau, dupa caz, administratorii declara pe propria raspundere faptul ca la sediul social nu se desfasoara activitate”.

Au fost eliminate si limitarile de functionare a mai multor firme in acelasi imobil. Prin noua lege a fost abrogat alineatul (4) al art. 17 din Legea 31/1990, care prevedea:

„La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati numai daca imobilul, prin structura lui si suprafata sa utila, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate. Numarul societatilor ce functioneaza intr-un imobil nu poate depasi numarul de incaperi sau spatii distincte obtinute prin partajare”.

Mentionam ca acelasi proiect de lege (devenit Legea nr. 102/2020) a eliminat obligativitatea ca un antreprenor sa fie asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani