Grid star
antreprenoriat

Industria imobiliara din Romania sustine nevoia legiferarii profesiei de agent imobiliar si de protejare a clientilor

Initiativa parlamentara sustinuta de CEIR – Comunitatea Elitelor in Imobiliare din Romania, ABI – Asociatia Brokerilor Imobiliari si APAIR - Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania prevede implementarea unor reguli clare de etica profesionala care sa genereze un nivel inalt de protectie a clientilor. Initiativa legislativa constituie un ajutor real pentru a continua dezvoltarea industriei imobiliare din Romania.

Comunitatea Elitelor in Imobiliare din Romania, ABI – Asociatia Brokerilor Imobiliari si APAIR - Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania – cele mai importante organizatii din domeniul imobiliar, si-au unit fortele pentru sustinerea initiativei parlamentare de legiferare a profesiei de agent imobiliar. Cele trei asociatii considera ca aceasta initiativa legislativa este vitala pentru sustinerea dezvoltarii continue a industriei de profil in Romania.

Cele trei asociatii profesionale au demarat deja o serie de intalniri de lucru pentru formularea de propuneri de imbunatatire a legii, astfel incat statutul de agent imobiliar sa fie cat mai clar definit in relatia cu autoritatile si clientii.

Printre noutatile prevazute de initiativa legislativa se afla dobandirea calitatii de agent imobiliar dupa absolvirea unui curs de pregatire, pe baza unui examen, si reatestarea agentilor la un interval de doi ani.

Salutam aceasta initiativa legislativa si suntem convinsi ca impreuna cu intreaga clasa politica vom reusi sa avem o lege performanta pentru societatea romaneasca, care dupa modelul occidental de profesionalizare a agentului imobiliar, sa contribuie semnificativ la dezvoltarea sanatoasa a industriei imobiliare si a economiei in ansamblu”, a declarat Catalin Priscornita (foto dreapta), Presedinte CEIR - Comunitatea Elitelor in Imobiliare din Romania.

Acest proiect comun reprezinta o piatra de temelie pentru industria imobiliara din Romania si un exemplu de bune practici, scopul fiind profesionalizarea si impunerea de noi standarde. Astazi, aproximativ o treime din profesionistii din imobiliare fac parte dintr-o asociatie profesionala sau patronala. Credem cu tarie ca este important ca acesti profesionisti sa fie uniti, sa existe o voce unica si sa construim impreuna viitorul breslei”, a adaugat Dragos Vilceanu (foto centru), Presedinte ABI – Asociatia Brokerilor Imobiliari.

Propunerea legislativa include si un articol in care agentii imobiliari sunt inscrisi intr-un registru oficial, ceea ce genereaza siguranta pentru consumatori in tranzactiile imobiliare.

Educatia continua, transparenta, cresterea standardelor de practica si loialitatea fata de client sunt doar o parte din motivele pentru care APAIR s-a alaturat acestei initiative. Legea profesionalizeaza breasla si aduce beneficii romanilor atat prin claritate, cat si prin serviciile de calitate oferite de profesionisti. Avem speranta ca intreaga clasa politica va sustine acest proiect de lege care este in beneficiul intregii societati.”, a declarat David Grigorescu (foto stanga), Presedinte APAIR - Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani