Grid star
antreprenoriat

COMERTUL ROMANIEI – Cifra de afaceri a scazut in septembrie. Cum stau lucrurile fata de 2020 (Document)

A scazut volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul. Astfel, in luna septembrie 2021 volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 1,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,2%.


Potrivit Institutului National de Statistica (INS), fata de luna corespunzatoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 8,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,4%.

Septembrie 2021 comparativ cu august 2021

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,8%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-7,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-2,1%).

Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 1,3%. Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut pe ansamblu in luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, cu 0,2%, datorita cresterii inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun si la vanzarile de produse nealimentare, fiecare cu 0,4%. Scaderi s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,4%).

Septembrie 2021 comparativ cu septembrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 8,5%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+10,4%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,0%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+4,4%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 8,4%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+10,2%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,6%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,0%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani