Grid star
antreprenoriat

NIMENI NU DISCUTA DESPRE MAREA EVAZIUNE – Revolta unui om de afaceri

Un om de afaceri si-a exprimat revolta legata de faptul ca nimeni nu discuta despre marea evaziune dintr-un domeniu care afecteaza nenumarati romani.

Este vorba despre importul de carne, care de multe ori aduce pe piata autohtona carne de la abatoare din vestul Europei cu termene de valabilitate la limita expirarii, ceea ce constituie o grava amenintare la adresa sanatatii consumatorilor romani. Afirmatia a fost facuta de catre Calin Musca – proprietarul fermei de porci SC Porkprod SRL – marti, 20 octombrie 2020, la BucharestFoodSummit, scrie FoodBiz.ro.

Fiul fermierului Dimitrie Musca s-a plans de faptul ca producatorii romani sunt tot mai putini, iar productia de carne autohtona scade pe zi ce trece, din cauza pestei porcine africane.

Iata principalele afirmatii ale lui Calin Musca:

Vreau sa atrag atentia asupra pericolului pe care il vad in tara la noi vizavi de un import tot mai accentuat a tot ceea ce inseamna carne, as atrage atentia inclusiv Consiliului Concurentei pentru ca ma uit in piata si observ ca atunci cand mergem intr-un supermarket o sa vedem promotii la diverse piese de carne, coordonate intre supermarketuri. Noi ca si procesatori aici, avem anumite costuri care sunt clare, ei pot sa se joace producand astfel o concurenta neloiala fermierilor autohtoni sau procesatorilor autohtoni.

Daca discutam de preturi mai mici in anumite conditii, trebuie sa luam in calcul marea evaziune de care toata lumea stie, dar nimeni nu discuta, la importul de produse din carne. Ma refer la frauda pe partea de TVA si sunt multi importatori care cumpara carne de la abatoare din Vestul Europei la limita expirarii si cand a trecut granita in Romania, carnea are certificat sanitar valabil pentru inca 10 sau 12 zile. Este o lipsa a institutiilor statului roman de a-si proteja cetatenii”.

* Cititi mai multe aici

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani