Grid star
antreprenoriat

DISTRUGEREA ECONOMIEI – Avertisment pentru Orban si Iohannis

Izolarea si carantinarea masiva a romanilor distruge economia. Acesta este avertismentul pe care senatorul Calin Popescu Tariceanu il transmite premierului Ludovic Orban si presedintelui Klaus Iohannis.

Tariceanu critica inchiderea restaurantelor si spune ca acest lucru s-a facut doar dintr-o ambitie a guvernantilor, pentru ca nu s-a stabilit nicaieri ca in HORECA au fost focare de infectie.

Si chiar daca ar fi fost cateva focare, nu inchizi 20.000 de mici restaurante si cafenele si lasi pe drumuri sute de mii de oameni, ci iei masuri acolo unde s-a intamplat, arata Calin Popescu Tariceanu intr-o postare pe Facebook: “Izolarea distruge economia prin introducerea panicii si scaderea consumului”.

Iata postarea facuta pe Facebook de Calin Popescu Tariceanu:

“Guvernul Orban si trompetele lui raspandesc ideea ca toti cei care contestam masurile pe care le-au luat suntem niste negationisti ai existentei COVID-19! Gresit! Si noi, cei care punem sub semnul intrebarii felul in care ei lupta cu COVID-19, stim ca virusul exista si ca trebuie sa ne protejam.

Cu ce nu suntem noi de acord este insistenta guvernului PNL de a lua aceleasi masuri care de 7 luni nu dau rezultate. Am respectat tot ce ne-au spus: am stat 2 luni inchisi in casa iesind cate 2 ore dimineata si 2 seara. Am sacrificat educatia copiilor. Lucram de acasa! Nu mai mergem la cafenea! Si cu ce rezultate?

Vad ca acum au inceput din nou cu inchideri si izolari in masa. In primul rand, cred ca au inchis HORECA doar dintr-o ambitie a guvernantilor pentru ca nu s-a stabilit nicaieri ca acolo au fost focare de infectie. Si chiar daca ar fi fost un loc sau doua, nu inchizi 20.000 de mici restaurante si cafenele si lasi pe drumuri sute de mii de oameni, ci iei masuri acolo unde s-a intamplat!

In al doilea rand, izolarea nu trebuie facuta pentru oameni sanatosi, ci pentru cei pozitivi. Carantinarea sau izolarea la gramada nu este doar o incalcare a drepturilor noastre, dar este si o crima impotriva economiei si vietii sociale.

Aceste masuri de izolare la gramada sunt luate pentru ca Iohannis si Orban refuza varianta normala: testarea masiva si constanta. Testand continuu poti sa identifici persoanele pozitive. Poti sa le izolezi pe ele si contactii lor, nu toata comunitatea.

Ganditi-va ca traiti intr-o localitate de 1.000 de locuitori si intr-una dintre locuintele din aceasta comunitate se descopera 3-4 pozitivi. Adica o familie. Conform regulamentelor impuse de guvernanti se izoleaza tot satul! Nu pot fi carantinati doar ei si cei care au fost contacte sa fie testati?

Eu cred ca izolarea si carantinare masiva are urmari in societate mult mai dramatice decat eventuala infectare a catorva dintre noi. In primul rand, distruge relatiile umane care si asa se stabilesc atat de greu. In al doilea rand, distruge economia prin introducerea panicii si scaderea consumului.

Nu in ultimul rand, izolarea in case combinata cu un nivel ridicat al stresului va produce scaderi dramatice de imunitate ceea ce, in momentul in care vom iesi din case, ne va face vulnerabili la orice virus sau microb. Si asa deschidem un cerc vicios care nu se mai inchide niciodata!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani