Grid star
antreprenoriat

ANTREPRENORII ISI PRIMESC BANII - Suma autorizata la plata depaseste 16 milioane lei

Antreprenorii din agricultura isi primesc banii. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat marti, 29 august 2023, ca efectueaza plata ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor, solicitat prin cererile de plata aferente serviciilor prestate in luna iunie si trimestrul II al anului 2023.

Suma autorizata la plata este in valoare de 16.937.023,40 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, pentru solicitantii care au accesat aceasta forma de ajutor de stat.

In urma cu cateza zile, ministerul Agriculturii preciza ca se continua si programul de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru perioada de extrasezon, toamna–iarna 2023-2024,, fiind pregatit un proiect HG in acest sens.

Prevederile programului

Programul prevede ca legumicultorii care infiinteaza in spatii protejate culturi de:

-tomate;

-ardei gras si/sau lung si/sau gogosar;

-castraveti;

-fasole pastai;

-salata;

-spanac;

-ceapa verde pe o suprafata de 1.000 mp, vor beneficia de un ajutor de minimis de maximum 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

Cererile se vor depune in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern. Valorificarea productiei se va face in perioada 1 noiembrie 2023 – 31 ianuarie 2024, iar platile se vor efectua dupa data de 26 februarie 2024.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani