Grid star
antreprenoriat

FACILITATILE FISCALE PENTRU IT SI CONSTRUCTII – PSD anunta ce se va intampla. Alta masura: scaderea TVA-ului la 5% pentru prima locuinta

PSD anunta ca mentine facilitatile fiscale pentru zone strategice ale economiei, precum constructiile si industria IT&C, dar si ca vot fi introduse scheme de ajutor pentru IMM-uri si pentru companiile mari. Tinta acestor masuri este sustinerea produselor cu valoare adaugata ridicata, care aduc venituri mai mari companiilor locale, implicit si mai multi bani la buget.

Social- democratii spun ca se vor lua masuri pentru protejarea milioanelor de romani salariati de la stat sau privat, mai ales pe cei aflati in zona salariului minim, astfel incat angajatorii sa le plateasca la zi contributiile sociale pentru pensii si sanatate. Toate restantele de acest tip trebuie reglate rapid, iar salariatii sa aiba garantia ca pot beneficia de servicii medicale si ca toate contributiile aferente pensiei sunt achitate la zi:

“Scaderea TVA-ului la 5% pentru prima locuinta pana la valoarea de 140.000 de euro sau aceeasi cota redusa de TVA pentru energia termica, in perioada iernii, pentru populatie, scoli si spitale sunt genul de masuri pe care nu vom ezita sa le luam in continuare pentru a ajuta atat familiile tineri cu copii, cat si pe pensionari sau pe angajati cu venituri mici”.

Iata anuntul PSD:

PSD isi respecta promisiunea de a construi un mecanism fiscal-bugetar care sa sustina orice companie ce produce in Romania si isi plateste onest atat angajatii, cat si taxele catre stat.
PSD mentine facilitatile fiscale pentru zone strategice ale economiei, precum constructiile si industria IT&C si vom introduce scheme de ajutor pentru IMM-uri si pentru companiile mari. Tinta acestor masuri este in mod special sustinerea produselor cu valoare adaugata ridicata, care aduc venituri mai mari companiilor locale, implicit si mai multi bani la buget.
In egala masura insa, PSD va lua masuri pentru protejarea milioanelor de romani salariati de la stat sau privat, mai ales pe cei aflati in zona salariului minim, astfel incat angajatorii sa le plateasca la zi contributiile sociale pentru pensii si sanatate. Toate restantele de acest tip trebuie reglate rapid, iar salariatii sa aiba garantia ca pot beneficia de servicii medicale si ca toate contributiile aferente pensiei sunt achitate la zi.

Banii din PNRR

PSD va actiona pentru a pune in aplicare reformele asumate de Romania pentru a primi banii din PNRR, in masura in care acestea nu devin o povara suplimentara pe spinarea romanilor. Coalitia de dreapta a introdus in PNRR conditii nefericite precum scaderea pragului de impozitare la microintreprinderi sau cresterea impozitelor locale. Din pacate, cele cateva simulari facute de guvernul anterior, pe care ministrii PSD le-au gasit la preluarea mandatului, sunt rupte total de realitate atat in privinta valorii plafonului de impozitare pentru microintreprinderi, cat si a cuantumului de majorare a taxelor locale. De aceea, PSD considera ca astfel de masuri trebuie sa fie suportabile atat pentru populatie, cat si pentru IMM-uri, deci trebuie insotite de compensari sau deductibilitati, astfel incat impactul lor sa fie atenuat.
Scaderea TVA-ului la 5% pentru prima locuinta pana la valoarea de 140.000 de euro sau aceeasi cota redusa de TVA pentru energia termica, in perioada iernii, pentru populatie, scoli si spitale sunt genul de masuri pe care nu vom ezita sa le luam in continuare pentru a ajuta atat familiile tineri cu copii, cat si pe pensionari sau pe angajati cu venituri mici.
PSD va livra masuri pentru a creste colectarea veniturilor la buget si a lupta contra evaziunii. Ne inspiram din exemple de succes ale altor tari UE precum 'radarul marfurilor', o aplicatie informatica care sa poata monitoriza toate TIR-urile ce aduc marfuri in Romania. Factura electronica va deveni obligatorie mai ales in acele domenii unde evaziunea este majora, la fel ca si cantarirea marfii la livrare.
PSD considera ca este nevoie de mai multa solidaritate in societatea romaneasca intre cei cu venituri mari si cei care muncesc din greu, astfel incat sa crestem clasa de mijloc si sa asiguram un trai decent pentru cat mai multi cetateni”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani