Grid star
antreprenoriat

SPRIJIN PENTRU AFACERILE AFECTATE DE PANDEMIE – Parteneriat intre trei institutii importante

Sprijin financiar pentru afacerile afectate de pandemie. Parteneriatul a fost incheiat intre trei institutii importante din Romania.

Este vorba despre:

- Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA);

- Agentiile Regionale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, atragere de investitii si promovare a exportului;

- Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), potrivit unui comunicat emis de MEEMA, joi, 08 octombrie 2020.

Obiectivul general al proiectului “Sprijin financiar pentru IMM - urile afectate de pandenia COVID - 19 prin intermediul sistemului informatic integrat - IMM Recover” il reprezinta sustinerea afacerilor afectate de pandemie si vizeaza continuarea activitatii lor in perioada imediat urmatoare. De retinut ca sunt luate in considerare riscurile de recesiune economica.

In egala masura, proiectul constituie o premisa solida pentru contracararea efectelor negative ale ajustarilor structurale generate de criza sanitara. Totodata, proiectul este gandit sa ajute la imbunatatirea statutului economic al intreprinderilor a caror activitate a fost intrerupta total sau partial prin deciziile autoritatilor.

Valoarea totala a proiectului este de 4,339,776,824.77 lei, din care finantarea venita din partea Fondului European de Dezvoltare Regionala (FEDR) reprezinta 3.751.034.368 lei.

55.000 de IMM-uri si mentinerea a cel putin 2.050 de locuri de munca, acestea sunt rezultatele finale la care isi propune sa ajunga proiectul implementat si finantat din bani europeni. MEEMA se asteapta ca rezultatele sa aiba un impact pozitiv asupra mediului de afaceri la nivel national, implicit asupra nivelului de trai al populatiei.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MEEMA

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani