Grid star
antreprenoriat

BILANT IN CONSTRUCTII – Cifrele care arata ce s-a intamplat (Document)

In luna octombrie 2021, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 1,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,2%.


Potrivit Institutului National de Statistica, fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 16,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,7%. In perioada ianuarie-octombrie 2021, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de perioada precedenta a anului trecut ca serie bruta cu 2,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%.

Octombrie 2021 comparativ cu septembrie 2021

Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 1,5%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+9,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+8,7%). Lucrarile de constructii noi au scazut cu 1,6%. Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+8,8%). Cladirile rezidentiale si lucrarile de constructii ingineresti au scazut cu 1,3%, respectiv cu 0,7%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,2%, scadere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-0,6%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de constructii noi au crescut cu 2,3%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 3,2% si la constructiile ingineresti cu 0,9%. Cladirile nerezidentiale au crescut cu 9,9%.

Octombrie 2021 comparativ cu octombrie 2020

Volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a scazut pe total cu 16,8%. Pe elemente de structura, scaderi sau inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-37,6%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-16,8%) si la lucrarile de constructii noi (-13,2%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 29,3%, respectiv cu 26,1%.
Cladirile rezidentiale au crescut cu 29,9%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total cu 13,7%. Pe elemente de structura s-au evidentiat scaderi astfel: lucrarile de reparatii capitale (-35,5%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-15,2%) si la lucrarile de constructii noi (-9,0%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 28,1%, respectiv cu 21,4%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 33,4%.

Ianuarie-octombrie 2021 comparativ cu perioada similara a anului trecut

Volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a scazut pe total cu 2,0%. Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-23,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-13,5%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 6,3%. Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la cladirile rezidentiale (+28,1%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 12,1%, respectiv cu 8,8%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%, scadere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-20,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-12,3%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 6,2%. Pe obiecte de constructii, o crestere a avut loc la cladirile rezidentiale (+21,9%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 10,7%, respectiv cu 5,7%.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani