Grid star
video

PONTURI CARE TE VOR SCAPA DE NECAZURI IN VACANTA – Sfaturile unui sef de agentie de turism! (VIDEO)

Editia de azi a podcastului "OnRecord" il are ca invitat pe George Clota, fondator Traviator Travel. Care sunt cazurile in care agentia de turism nu raspunde pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale? Ce se intampla daca agentia de turism da faliment? Sunt intrebari ce ne framanta mereu cand vrem sa plecam intr-o vacanta!

Agentiile de turism sunt obligate sa incheie polite de asigurare pentru asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turisti, in cazul insolvabilitatii sau falimentului. Fara aceste polite incheiate, agentiile de turism nu pot comercializa pachete de servicii turistice, fiind sanctionate cu suspendarea licentei de turism. Agentiile de turism au obligatia sa inscrie in contractele de comercializare a pachetelor de servicii turistice incheiate cu turistii faptul ca turistul este asigurat pentru insolvabilitatea sau falimentul agentiei.

De asemenea, in acelasi contract trebuie aratate si conditiile si termenele in care turistul poate solicita plata despagubirilor. In cazul in care agentia de turism se afla in imposibilitatea de a efectua repatrierea turistului, dar numai ca urmare a falimentului sau insolvabilitatii, turistul trebuie sa anunte imediat societatea de asigurare prin telefon, fax sau e-mail.

Mai multe detalii, in podcast

https://www.youtube.com/watch?v=qatC2igEf0g

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani