Grid star
eveniment

PRAG PENTRU VOUCHERELE DE VACANTA – Ciolacu anunta salariul maxim agreat pentru care se acorda tichetele: “Unii care au salarii foarte mari din punctul meu de vedere in sistemul bugetar, nu pot sa beneficieze” (Video)

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat marti, 5 septembrie 2023, cine sunt bugetarii care ar putea pierde voucherele de vacanta: cei cu salarii mari. Potrivit acestuia, propunerea este pentru un prag de 8.000 de lei net, adica peste 14.000 de lei brut. Iar cei care depasesc aceasta suma, sunt pe lista de taieri.

Seful Executivului a declarat ca pana la sfarsitul acestei luni va fi finalizat pachetul privind masurile bugetare pe care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului. Ciolacu sustine si ca vor creste salariile:

"Am asteptat si am tot urmarit de asa zisa asa zisa austeritate, dar eu am citit in actul normativ ca o sa creasca salariul”.

Ciolacu a precizat ca primul pachet finalizat va fi cel privind combaterea evaziunii. Pe urma va fi reforma din sistemul administrativ, iar al treilea este pachetul fiscal.

Iata declaratiile facute de Marcel Ciolacu:

Pana la finalul lunii terminam tot circuitul, inclusiv asumarea raspunderii in fata Parlamentului. Sa vedem daca mai este de nevoie de anumite ordonante de completare. Am asteptat si am tot urmarit de asa zisa asa zisa austeritate, dar eu am citit in actul normativ ca o sa creasca salariul.

Romania a invatat din fosta criza, cand s-a facut o greseala majora taind salariile romanilor. Este adevarat, unii care au salarii foarte mari din punctul meu de vedere in sistemul bugetar, nu pot sa beneficieze si de vouchere de vacanta, la fel ca si cei aproape 1.600 de romani care au salariul minim pe economie.

Primul pachet finalizat de domnul ministru al Finantelor va fi pachetul pe combaterea evaziunii. Pe urma va fi reforma din sistemul administrativ, si al treilea este pachetul fiscal, astfel incat Romania sa fie sustenabila si anul acesta, dar si anul viitor.

Veti vedea in 2-3 zile tot pachetul, nimeni nu-l va trece noaptea pe furis. Va fi in transparenta (...)

Propunerea este pentru venituri de 8000 de lei net, adica peste 14.000 de lei brut”.

Legea lui Gorghiu

In timp ce Guvernul vrea sa limiteze acordarea voucherelor de vacanta, in Camera Deputatilor se afla proiectul de lege, adoptat deja de Senat, care prevede acordarea tichetelor si in mediul privat. Printre initiatori se afla si actualul ministru al Justitiei, Alina Gorghiu, care vrea ca si angajatii din mediul privat sa se bucure de aceasta facilitate.

Daca initiativa va fi adoptata, 4,2 milioane de angajati din sectorul privat vor beneficia de vouchere de vacanta suportate din bugetul de stat, in valoare de 1.450 lei/anual, daca legea va fi votata. Potrivit initiatorilor, efortul bugetar este de circa 6,09 miliarde lei.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani