Grid star
eveniment

PREGATIRILE PENTRU NOUL AN SCOLAR – Anuntul primarului Gabriel Mutu

Pregatirile pentru noul an scolar sunt in toi, autoritatile locale prezentand masurile de siguranta pe care le-au luat, astfel incat elevii si profesorii sa poata respecta masurile sanitare.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu (foto), a anuntat joi, 10 septembrie 2020, ca a dotat toate scolile din sector cu solutii dezinfectante, iar elevii vor primi masti din bumbac, reutilizabile, care vor fi schimbate o data la doua saptamani.

De asemenea, copiii din familii defavorizate vor primi tablete cu abonament de Internet, astfel incat sa poata asista la cursuri acolo unde acestea se vor transmite pe Internet. In plus, toate salile de clasa vor fi dotate cu laptopuri si webcamuri, a adaugat Mutu.

Redam discursul edilului de la Sectorul 6 Gabriel Mutu privind pregatirile pentru noul an scolar:

Ne aflam aici, la Colegiul National 'Grigore Moisil', pentru a va prezenta masurile pe care Primaria Sectorului 6 le-a luat pentru inceperea anului scolar 2020-2021 in conditii cat mai bune pentru elevii, pentru profesorii, dar si pentru cadrele didactice auxiliare sau pentru personalul nedidactic.

Avem in dreapta incepand de la solutiile dezinfectante si dispozitivele pe care le distribuim in toate unitatile de invatamant, astfel incat, din punct de vedere sanitar, lucrurile sa fie cat mai in regula.

Faptul ca toate scolile din Sectorul 6 sunt dotate cu termoscannere, astfel incat triajul epidemiologic sa se faca in conditii cat mai corecte; faptul ca avem absolut toate dispozitivele necesare pentru solutia dezinfectanta; faptul ca toti elevii din Sectorul 6 vor primi, la inceperea anului scolar, masti din bumbac refolosibile (exact asa cum o vedeti pe cea pe care o port), vor primi cate doua masti si, la distanta de o saptamana si jumatate / doua saptamani, inca doua masti, astfel incat sa aiba in permanenta masca curata si masca de schimb asupra lor. Plus ca oferim tuturor cadrelor didactice si personalului nedidactic masti de protectie, astfel incat activitatea educationala sa se desfasoare in conditii cat mai corecte.

As vrea sa va mai arat faptul ca Primaria Sectorului 6 va asigura tuturor copiilor care provin din familii defavorizate tablete, astfel incat activitatea educationala in mediul online sa se faca corect. Ele vin insotite de un abonament de date cu acces la tehnologie 4G. Toate clasele din scolile din Sectorul 6 sunt dotate cu laptopuri performante, camere web de calitate (nu doar pentru imaginea video, dar si pentru sunet). Cu alte cuvinte: procesul educational care se deruleaza in interiorul clasei se transmite, in conditii optime si in format electronic, catre tabletele copiilor.

Bineinteles ca absolut toate scolile au in acest moment contractele individuale pentru realizarea dezinfectiei, astfel incat si acolo unde avem – spre exemplu – cursuri in mai multe schimburi, sa efectuam dezinfectarea spatiilor in care elevii invata, astfel incat sa nu existe niciun fel de pericol.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani