Grid star
punguta cu doi bani

Premierul cere ministrilor reducerea cheltuielilor bugetare

Premierul Nicolae Ciuca a cerut ministrilor sa vina cu un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. Seful Executivului a declarat ca le-a cerut in scris acest lucru membrilor cabinetului.

Solicitarea vine in contextul in care s-a vorbit in ultimele zile despre o posibila taiere a salariilor bugetarilor pentru a se face economie la buget. Ciuca a precizat ca nu agreeaza ideea taierii salarilor, si a anuntat ca nu vor fi introduse noi taxe. Potrivit acestuia, trebuie rezolvata problema colectarii taxelor, motiv pentru care solicita institutiilor abilitate in acest sens sa realizeze o colectare asa cum este planificat.

Iata declaratiile facute de premier:

"Fiecare ministru, le-am cerut in scris, pentru ca am spus si o repet, imi asum orice decizie pe care o iau si aici este vorba de responsabilitate, este responsabilitatea noastra fata de romani. Nu putem sa venim acum si sa-i inspaimantam ca urmeaza sa ramana fara locuri de munca, fara salarii, pentru ca sunt solutii la indemana Guvernului si le-am cerut ca pana miercuri sa vina sa imi prezinte o situatie de principiu cu modul in care pot sa-si chibzuiasca cheltuielile, este absolut normal, sunt o serie intreaga de linii de buget care pot fi gestionate astfel incat sa scadem cheltuielile. De ce se intampla chestiunea asta? Si trebuie ca oamenii sa stie. Dupa trei luni de zile avem un deficit de 1,4, deci, la inceput de trimestru, si este bine sa ne luam masurile acum, la inceput de an, astfel incat sa nu ajungem pe final de an sa nu stim cum sa rezolvam aceasta problema. Am dat sarcina in Guvern ca orice optiune sa fie discutata, mai putin cea de salarii si cea de investitii. 

Ca atare, daca gasim, si sunt convins ca gasim, pentru ca se lucreaza la nivelul Ministerului Finantelor, se lucreaza la nivelul fiecarui ordonator principal de credite, sa vina cu aceste solutii si atunci un echilibru, o balansare intre cheltuieli si colectare ne poate asigura linistea necesara pentru acest an".

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani