Grid star
camere de comert

PRESEDINTELE CCIR, INTALNIRE CU OFICIALI DE RANG INALT IN AMERICA DE SUD - Oportunitati de investitii in Columbia pentru mediul de afaceri romanesc

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), impreuna cu o delegatie a oamenilor de afaceri formata din reprezentantii celor mai puternice companii romanesti cu potential in activitatea de import-export in America de Sud, a participat la o intalnire de lucru cu ministrul adjunct pentru comert exterior, industrie si turism din Columbia, Luis Felipe Quintero Suarez, cu scopul de a identifica domeniile investitionale de interes comun pentru cele doua state.
 
Intrevederea a fost mediata de catre Ambasada Romaniei la Bogota, institutie care a acordat sprijin total delegatiei Romaniei pe tot parcursul misiunii economice din Columbia.
 
"Intre Romania si Columbia exista, in mod cert, o serie de similitudini pe plan economic care reusesc sa apropie comunitatile de afaceri din cele doua state. Exista preocupari comune in ceea ce priveste modernizarea industriala, digitalizarea si implementarea sustenabilitatii in economie.
In Columbia, domeniul energetic beneficiaza de o politica aparte, asa cum se intampla de altfel si in Europa si, evident, in Romania. In afara de acest domeniu, am identificat puncte comune in ceea ce priveste investitiile in transporturi, mai ales cel feroviar si naval. De asemenea, am transmis mesajul primit de la Ministerul Apararii din Columbia cu privire la posibilitatea unei colaborari in acest domeniu”
, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Plan investitional

 "Consider ca am avut o intrevedere extrem de utila atat cu conducerea CCIR, cat si cu oamenii de afaceri din Romania care fac parte din aceasta delegatie pentru ca am reusit sa creionam un plan investitional de care pot beneficia ambele state. In mod evident, domeniul energetic reprezinta o prioritate atat pentru Columbia cat si pentru Romania si, in acest sens, trebuie sa stabilim impreuna etapele care sa duca la concretizarea colaborarii in acest domeniu. In perioada urmatoare, vom stabili la nivel de minister toate detaliile premergatoare organizarii unei misiuni economice columbiene la Bucuresti, bazandu-ne, evident, pe sprijinul CCIR”, a declarat ministrul adjunct pentru comert exterior, industrie si turism din Columbia, Luis Felipe Quintero Suarez.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani