Grid star
eveniment

PROFESORII PRIMESC BANI – Ordonanta de Urgenta a fost aprobata: "Peste 326.000 de angajati din invatamant beneficiaza de prima anuala neta”

Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta privind primele cadrelor didactice. Se dau mai multi bani.

Astfel, peste 326.000 de angajati din invatamant beneficiaza de prima anuala neta in valoare de 1.500 de lei in cazul cadrelor didactice, si 500 de lei in cazul personalului administrativ. Prima pentru cariera  profesionala se acorda incepand din acest an scolar pentru o perioada de 4 ani.

Mai multi bani

Recent, Senatul a respins proiectul de lege care prevedea cresterea salariilor cadrelor didactice. Initiatorii cereau ca salariul profesorului debutant sa fie egal cu salariul mediu pe economie.

In expunerea de motive se arata ca la finalul anului scolar 2022-2023 Romania a trecut prin cea mai severa criza din sistemul educational preuniversitar, iar din cauza amanarilor si a promisiunilor nerespectate privind finantarea sistemului de invatamant si salarizarea personalului didactic, profesorii au declansat cea mai mare greva din ultimii 18 ani.

Se mai preciza ca in 2022, ministrii Educatiei, atat Sorin Campeanu, cat si Ligia Deca, au promis in declaratii publice cresterea salariilor cadrelor didactice potrivit principiului „salariul profesorului debutant sa fie cel putin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea intregului personal didactic de predare urmand sa se realizeze in mod progresiv, in raport de functie, studii, vechime si grad didactic.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani