Grid star
punguta cu doi bani

Propagandist al vaccinarii, pus la punct dupa focul de la „Matei Bals”: „Nu puteti compara situatia dvs cu situatia unui pacient”

Unul dintre cei mai cunoscuti propagandisti ai vaccinarii a fost trimis in banca lui dupa ce s-a repezit sa bagatelizeze contextul in care s-a produs incendiul de la Institutul „Matei Bals”.

Amintim ca una dintre posibilele cauze ale focului ar fi fost scurtcircuitul aparut la o aeroterma, adusa intr-un salon din cauza frigului in care administratia Nicusor Dan tine numeroase cladiri din Bucuresti – fie ele blocuri de apartamente sau institutii, inclusiv spitale.

Propagandistul despre care vorbim este Adrian Marinescu (foto), el insusi medic la „Matei Bals” si unul dintre cadrele medicale care pana de curand aparea in spoturi TV indemnand romanii sa se vaccineze. Pana cand CNA a interzis respectivele spoturi, din cauza ca incalcau reglementarile in vigoare, dar sa nu deviem. (Gasiti intreaga istorie a cazului aici, pe Activenews.ro, site-ul care a sesizat Consiliul National al Audiovizualului.)

Revenind: sambata, 30 ianuarie 2021, la Digi FM, doctorul Marinescu a declarat urmatoarele: „Am fost de garda cu o noapte inainte si temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatura de confort. Acum, notiunea de frig sau de suportabil cred ca este relativa – depinde de perceptie”.

Cea care l-a pus pe coji de nuca pe Adrian Marinescu a fost judecatoarea Lacramioara Axinte, vicepresedinta Tribunalului Botosani. Luni, 1 februarie 2021, intr-o postare pe Facebook, magistrata a denuntat indolenta medicului, care nu s-a obosit sa se gandeasca la pacientii nevoiti sa stea in frig imbracati doar cu pijamale. Iar situatia este cu atat mai grava in cazul bolnavilor intubati, a subliniat judecatoarea Axinte.

Iata postarea Lacramioarei Axinte:

Dr. Adrian Marinescu vorbeste de 'temperatura de confort'.

Domnule doctor, un pacient dependent de oxigen, care este imbracat in pijamale de unica folosinta, subtiri precum foita de tigara, care posibil are febra sau frisoane, care poate mai si transpira dupa medicamentele antitermice, are nevoie de caldura in salon. Nu puteti compara situatia dvs ori a asistentelor si infirmierelor, care puteti sa va imbracati mai gros si va miscati, cu situatia unui pacient, care sta in pat aproape dezbracat la 15 grade Celsius.

Cum sa se vindece bolnavii de covid daca stau in frig?

Iar cei intubati ce sanse au sa-si revina daca sunt tinuti la 15 grade?

Zero. Mor de frig, nu de covid”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani