Grid star
camere de comert

PROPUNEREA CAMEREI DE COMERT - CCIR solicita urgentarea aderarii Romaniei la Schengen pentru facilitarea transportului de marfuri

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a primit in 29 noiembrie 2023 vizita noului Consilier Economic din cadrul Ambasadei Austriei in Romania, Christoph Grabmayr (foto dreapta), aflat prima oara in vizita la Camera Nationala.

In cadrul acestei intalniri, au fost dezbatute mijloacele prin care pot fi continuate eforturile comune de dezvoltare a relatiilor economice bilaterale, prin dinamizarea dialogului intre firmele austriece si cele romanesti. Totodata agenda de lucru a cuprins si chestiuni legate de aderarea Romaniei la spatiul Schengen si efectele care rezulta in urma amanarii aderarii tarii noastre la spatiul european de libera circulatie.

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat:

"Cel mai consistent obstacol, prin intarzierea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, il constituie blocajul transporturilor de marfuri in frontiere, care aduce cu sine pierderi uriase. CCIR vine cu propunerea, catre clasa politica, ca aderarea Romaniei la Schengen sa se faca in doi pasi: mai intai, si cel mai urgent, sa fie o libera trecere pentru transportul de marfuri, pasul doi, tranzitul de persoane.”

Consilierul Christoph Grabmayr a declarat:

"Sunt impresionat de implicarea CCIR in rezolvarea problemelor comunitatii de business din Romania. Totodata, va asigur ca voi transmite autoritatilor de la Viena mesajul presedintelui CCIR”.

La finalul lunii decembrie 2023, ar urma sa supuna la vot o posibila aderare a Romaniei si Bulgariei, in etape, mai intai cu granitele aeriene, din luna martie anul viitor, si apoi cu granitele rutiere si maritime, in etapa a doua.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani