Grid star
camere de comert

MISIUNE ECONOMICA A CCIR - Forumul de Afaceri Romania – Emiratele Arabe Unite

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) desfasoara, in perioada 28 februarie – 3 martie, o misiune economica in Emiratele Arabe Unite, la Dubai. In cadrul acestei misiuni economice, CCIR, impreuna cu Camera de Comert si Industrie Dubai, a organizat, marti, 1 martie 2022, Forumul de Afaceri Romania – Emiratele Arabe Unite, organizat la pavilionul expozitional Expo 2020 Dubai, in marja manifestarilor prilejuite de Ziua Romaniei la Expozitia Mondiala.

Delegatia CCIR, condusa de presedintele CCIR, Mihai Daraban (foto), a reunit la acest eveniment 38 de companii romanesti interesate sa isi extinda afacerile si pe pietele non-UE. In cadrul intalnirilor B2B, antreprenorii romani au discutat cu reprezentantii companiilor emirateze care activeaza in diferite domenii economice, cum ar fi: energie neconventionala, energie verde, constructii energetice, industria de aparare, IT&C, agricultura (procesare alimentara, sisteme de irigare), servicii medicale si turism.

Portul Constanta reprezinta o oportunitate importanta

"CCIR sprijina internationalizarea business-ului romanesc cu accent pe statele non UE, acolo unde prezenta antreprenorilor romani este mai putin vizibila. Astfel, evenimentul de azi devine unul extrem de important. Atat Romania, cat si Emiratele Arabe Unite au nevoie de o relatie economica puternica, tinand cont de elementele de interes comun care pot duce la crestere economica de ambele parti. Romania este deschisa catre investitiile emirateze, tara noastra oferind numeroase oportunitati in sectorul energetic regenerabil, precum si in domeniul procesarii produselor alimentare. De asemenea, Portul Constanta reprezinta o oportunitate importanta, prin pozitia cheie de la Marea Neagra. Acest obiectiv poate deveni un hub logistic important in miscarea si stocarea bunurilor aduse din Emiratele Arabe Unite pentru piata europeana. Regiunea portului Constanta ofera toate facilitatile necesare pentru investitii noi, inclusiv suprafete de teren generoase, asigurand totodata o pozitie strategica cu deschidere catre Europa Centrala si de Vest prin coridorul fluvial al Dunarii”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Investitii in Romania

"Colaborarea dintre organizatia pe care o reprezint si CCIR este una de lunga durata si una care s-a dovedit de fiecare data foarte importanta pentru mediile de afaceri din cele doua state. Suntem foarte interesati sa investim in Romania, evenimentul de azi creand toate premisele ca acest lucru sa se intample prin intermediul companiilor prezente la intalnirile B2B. Romania este foarte atractiva din punct de vedere economic mai ales pentru investitiile pe care le putem face in agricultura, in energie si nu in ultimul rand in sport, Romania fiind cunoscuta pe plan mondial pentru rezultatele sportive de-a lungul timpului. Sunt convins ca evenimentul de azi va fi unul de succes pentru toate partile implicate si multumesc CCIR pentru implicarea in organizare, precum si pentru faptul ca a reusit sa aduca o delegatie de oameni de afaceri atat de numeroasa”, a declarat secretarul general al Federatiei Camerelor de Comert si Industrie din Emiratele Arabe Unite, Humaid Ben Salem.

Potrivit datelor ONRC, valoarea totala al schimburilor comerciale Romania-Emiratele Arabe Unite, era de 306,87 de euro, la sfarsitul anului 2021. La nivelul lunii decembrie 2021, in Romania activau un numar de 507 companii emirateze, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 42,64 milioane de euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani