Grid star
camere de comert

INTERNATIONALIZAREA BUSINESS-ULUI ROMANESC - Memorandum de intelegere CCIR - Camera Economica Europeana - Nepal

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a semnat in15 iunie un Memorandum de Intelegere cu Camera Economica Europeana - Nepal, in vederea consolidarii relatiilor de afaceri si dezvoltarea cooperarii economice dintre cele doua state. Memorandumul a fost semnat de catre secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi (foto dreapta), si presedintele Camerei Economice Europene – Nepal si consulul onorific al Romaniei in Nepal, Narayan Bajaj.
 
Memorandumul stabileste cadrul practic pentru dezvoltarea unor relatii de afaceri mai puternice intre Romania si Nepal, precum si liniile directoare ale unei cooperari economice avantajoase pentru ambele parti. CCIR si Camera Economica Europeana - Nepal vor face schimb de informatii legate de practicile economice, de afaceri si totodata cu privire la legile si reglementarile relevante aplicabile in Romania si in Nepal. De asemenea, vor fi organizate forumuri de afaceri si alte evenimente economice, pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale.
 
"Romania si Nepal au nevoie de o relatie economica puternica, mai ales daca tinem cont de elementele de interes comun ale celor doua state care, valorificate in mod optim, vor determina crestere economica de ambele parti. CCIR sprijina internationalizarea business-ului romanesc cu accent pe statele non-UE, acolo unde prezenta antreprenorilor romani este mai putin vizibila. Nu trebuie sa uitam faptul ca o colaborare stransa cu Nepal poate insemna pentru antreprenorii romani si deschiderea pietei indiene, una dintre cele mai mari piete de desfacere din lume. Este necesar ca eforturile CCIR de a deschide noi piete pentru mediul de afaceri romanesc sa fie sustinute insa si de catre autoritatile din Romania prin restructurarea diplomatiei economice care, in momentul de fata, nu mai raspunde in mod eficient cerintelor oamenilor de afaceri”, a declarat secretarul general CCIR, Ovidiu Silaghi.

Sprijin pentru companii

 “Prin semnarea acestui memorandum, se va oferi un sprijin substantial companiilor romanesti si nepaleze care doresc sa investeasca in cele doua state. Nepalul ofera oportunitati reale de investitii in mai multe domenii de activitate precum: agricultura, turism si IT&C. Oferim, de asemenea, o serie de facilitati fiscale pentru investitorii straini. Astfel, pentru produsele importate in Nepal nu se percep taxe, iar pentru produsele exportate din Nepal in India taxele sunt zero. Pentru o mai eficienta apropiere dintre mediile de afaceri din Romania si Nepal este necesara organizarea unei misiuni economice la Bucuresti la care sa participe oameni de afaceri nepalezi din domeniile de interes, care sa prezinte oportunitatile de afaceri din tara noastra”, a declarat presedintele Camerei Economice Europene – Nepal si consulul onorific al Romaniei in Nepal, Narayan Bajaj.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani